Rokade i toppen af Microsoft Business Solutions

Microsoft har givet den danske ledelse i Microsoft Business Solutions en ny direktør at referere til.

Microsoft har givet den danske ledelse i Microsoft Business Solutions en ny direktør at referere til. Orlando Ayala er udpeget til COO, og han skal referere til Doug Burgum, der stadig står i spidsen for MBS. Men Burgum skal som noget nyt referere direkte til topdirektør Steve Ballmer, hvilket antyder et øget fokus på forretningsområdet og måske nye ændringer i toppen.

Microsoft har store ambitioner med MBS, hvor en af hjørnestenene er de tidligere Navision-produkter. Ifølge det amerikanske CRN skal Microsoft-ledere have været ude med omsætningsforventninger i nærheden af de 10 milliarder dollar ved årtiets udgang. Men software-giganten har været nødt til at moderere sine forventninger.

MBS' resultat for tredje regnskabskvartal, som blev afsluttet 31. marts, var skuffende. Omsætningen steg med beskedne 4 procent til 153 millioner dollar, og driftsresultatet blev et underskud på 65 millioner dollar (dog en forbedring fra minus 92 millioner i fjor).

Samtidig må MBS imødese øget konkurrence fra Best Software på det amerikanske marked og fra især SAP på det europæiske marked.

Ifølge det amerikanske CRN slås Microsoft med et kulturelt problem, som kan have udløst den aktuelle ledelsesrokering. Virksomheden har været vant til at erobre markederne nedefra med volumensalg. Men ERP-applikationerne i MBS kræver en anden, mindre bredspekret tilgang til forhandlere og markeder end Office-forretningen.

Ifølge det amerikanske CRN forventer mange aktører i den amerikanske kanal, at Burgum, som stod i spidsen for Great Plains, før det blev opkøbt af Microsoft, ikke vil fortsætte længe endnu hos Microsoft, og at dette kan være endnu en årsag til rokaden. Topledelsen i det tidligere Navision har allerede forladt Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere