Singapore vedtager verdens hårdeste hackerlov

Singapore har netop vedtaget en hackerlovning, som på nogle områder er verdens hårdeste. Eksempelvis giver loven mulighed for at arrestere hackere og virusskribenter for blot at planlægge ulovlige aktiviteter.

Singapore har netop revideret landets hackerlovgivning, Computer Misuse Act, som nu giver myndighederne næsten helt frie hænder til bekæmpelse af cyber-kriminalitet. Den reviderede lovgivning er på visse områder verdens hårdeste.

Formålet er at bekæmpe cyber-terrorisme. Loven vil ifølge Singapores indenrigsminister, Ho Peng Kee, kun blive brugt sparsomt i praksis.

I hovedtræk er planen at slå ned på cyber-kriminelle aktiviteter, som truer den nationale sikkerhed, og som angriber essentielle tjenester som bank- og finans-virksomheder samt internationale relationer.

Loven giver myndighederne ubegrænsede muligheder for at overvåge al computer-aktivitet i landet, og dermed tage forholdsregler før et muligt computerangreb finder sted.

Med den nye lovgivning bliver det endvidere muligt at straffe personer for at planlægge cyber-kriminelle aktiviteter, selv om disse endnu ikke er ført ud i livet, og måske aldrig ville blive gennemført.

Derfor sammenlignes lovgivningen om cyber-kriminalitet med en anden hård lovgivning i Singapore, nemlig Internal Security Act, som gør det muligt at straffe mistænkte uden en retssag.

Straffen for hacker- eller deface-angreb er fængsel i op til 3 år eller en bøde på op til 10.000 dollar. Defacement af internetsider, hvor indholdet på en internetside erstattes af indhold indsat af hackeren, betragtes normalt som en forholdsvis uskyldig hacker-aktivitet.

Singapore har strammet sikkerheden i landet på flere området efter terrorbombningen på Bali sidste år. Den nye hackerlovgivning er et led i den generelle stramning af lovgivningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere