Brugte harddiske er fyldt med data

Mange virksomheder og private brugere glemmer at slette indholdet af gamle harddiske.

I to år har forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) købt brugte harddiske gennem auktionstjenesten eBay for at analysere indholdet. Forskerne har nu offentliggjort resultatet af deres forskningsprojekt - og konklusionen er skræmmende.

Ved at gennemsøge harddiskene fandt forskerne blandt andet 5.000 kreditkortnumre, patientjournaler, finansielle informationer om virksomheder og privatpersoner og flere gigabyte e-mails og pornografisk materiale.

Af de 158 undersøgte harddiske var 129 fuldt funktionsdygtige. Kun 12 af harddiskene var slettet så grundigt, at ingen af filerne kunne genskabes. På en fjerdedel af harddiskene havde den tidligere ejer ikke slettet en eneste fil.

En af harddiske indeholdt oplysninger om finansielle transaktioner fra et helt år - forskerne fandt frem til, at harddisken havde været indbygget i en pengeautomat.

Ved at købe en gammel brugt harddisk, som er fyldt med data, kan man komme i besiddelse af oplysninger som i værste fald kunne misbruges til at overtage en anden persons identitet, mener forskerne.

»Branchen kender problemet, men vi ville vise, hvor udbredt det er. Ud af ti brugte harddiske indeholder mindst fire fortrolige oplysninger,« siger en af forskerne, Simson L. Garfinkel.

Den teknologiske udvikling på harddisk-området betyder at et meget stort antal harddiske skiftes ud hvert år - alene 130 millioner i 2001 og 150 millioner i 2002.

Mange brugere tror, at en simpel sletning er tilstrækkelig til at slette datasporene på pc'en - men selv en komplet formatering løser ikke nødvendigvis problemet.

Kun ved at overskrive alle harddiskens sektorer med data flere gange kan man være sikker på, at mapper og filer ikke kan genskabes. På nettet findes talrige programmer som kan håndtere denne opgave.

Hele forskernes artikel, "Remembrance of Data Passed: A Study of Disk Sanitation", kan læses på nedenstående adresse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere