Kun én ud af fire IT-medarbejdere er IT-uddannet

Den første store kortlægning af det danske IT-arbejdsmarked viser at det kun er lidt over hver fjerde i branchen, der har en formel IT-uddannelse.

En IT-uddannelse er ikke et krav for at blive ansat som IT-medarbejder hos en dansk virksomhed. Det fortæller en ny rapport, som er udarbejdet af Arbejds-, Erhvervs-, IT- og Forsknings- samt Undervisningsministeriet.


Rapporten er den første store kortlægning af IT-arbejdsmarkedet i Danmark. Den fortæller at 93.000 danskere er ansat i en IT-stilling, men kun 25.000 - eller 28 pct. - har en formel IT-uddannelse.


Men en IT-uddannelse er heller ikke en garanti for at blive ansat som IT-medarbejder. Hele 19.000 danskere med en IT-uddannelse arbejder udenfor branchen i stillinger, som ikke har noget med IT at gøre.


Rapportens forfattere har forsøgt at fremskrive udviklingen frem til 2004 og 2010, og kommer frem til, at der opstår et merbehov for IT-uddannede på mellem 3.600 og 7.100 i 2004 og mellem 4.800 og 16.100 i 2010.


Der bliver især behov for IT-uddannede med lange videregående uddannelser, som ingeniører og dataloger, ifølge rapporten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere