Boom i digitale valg på vej

Det digitale valg til Ældrerådene i Københavns Kommune vil bane vejen for flere digitale valg. Næste mål er skolebestyrelser, menighedsråd og lignende.

De næste to ugers valg til Ældrerådene i København kan blive et vigtigt skridt på en lang digital valg-vej. Efter at teknologien har luret i kulissen siden 2001, hvor Høje-Taastrup Kommune som den første forsøgte sig med digitale valg, er der for alvor ved at komme fart under udviklingen.

Sidste år stemte de ældre til Ældrerådsvalget i Frederiksberg Kommune. Det fik stemmeprocenten til at stige 11 procent i forhold til det forrige valg. Den løsning skal genbruges i november, når der er valg til integrationsrådet i samme kommune.

I august gennemførte Slangerup Kommune en afstemning om den forestående kommunalsammenlægning. Også her var det muligt at afgive sin stemme via internettet. Og den type valg er der mange flere på vej af.

»I øjeblikket kigger yderligere fem-seks kommuner på muligheden for at indføre digitale valg,« siger projektleder for e-valg i KMD, Peter Gottlieb til IT-avisen ComON.

Blandt de kommuner har fremvist valg-modulet for er Århus og Odense.

Med valget til Ældrerådene i Københavns Kommune, der starter i næste uge, er det for første gang muligt at bruge telefonen til at afgive en bindende stemme til en lovmæssigt påkrævet afstemning.

Kræver it-opdatering
For at det bliver muligt for kommunerne at gennemføre digitale valg, skal de opdatere det kommunale it-system med et standard e-valgsmodul fra KMD, der efterfølgende skal tilrettes til den enkelte kommune.

På grund af den store interesse fra kommunerne er KMD nu ved at udvide anvendelsesmuligheden for e-valgsmodulet.

»Vi er i øjeblikket ved at sondere markedet for lokale elektroniske valg, og har udover ældreråd kig på elektroniske valg til skolebestyrelser, menighedsråd, integrationsråd og afstemninger om kommunesammenlægninger,« siger Hans Henrik von Platen-Hallermund, direktør i KMD.

Udover kommuner kigger blandt andre Dansk Sygeplejeråd på en løsning til digitale valg, fortæller Peter Gottlieb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere