Millioner spildes på ERP-systemer

Halvdelen af de danske virksomheder får ikke fuld udbytte af deres investeringer i økonomistyringssystemer, fordi leverandørerne er for dårlige til at dokumentere effekten.

Halvdelen af alle danske virksomheder får ikke det optimale ud af deres økonomistyringssystemer, de såkaldte ERP-systemer. Det er påstanden fra ERP-rådgiveren Herbert Nathan, der i en ny rapport har gennemgået de 17 mest udbredte ERP-systemer herhjemme.
»Halvdelen af virksomhederne med ERP-systemer har ikke fået noget ud af deres investeringer. Virksomhederne har haft fokus på, at man bare skulle have systemet, men har glemt at udnytte fordelene,« siger Herbert Nathan til ErhvervsBladet.

Han bygger sine påstande på, at over halvdelen af de ERP-leverandører, som han har besøgt i forbindelse med udarbejdelsen af rapporten "ERP i Danmark 2003 - Den uvildige evaluering af det danske ERP-marked", ikke kan dokumentere at virksomhedernes investeringer har tjent sig hjem.

Men den økonomiske afmatning har gjort at virksomhederne nu er endnu mere fokuserede på om investeringerne i ERP-systemer kan betale sig.

»En mindre dansk virksomhed med 10 til 20 ansatte kommer let til at investere mere end en million på et nyt ERP-system og hardware. I fremtiden vil der også komme langt mere fokus på investeringerne, og ingen ledelse vil bevilge penge til ERP uden, at der foreligger en fornuftig business case,« siger Herbert Nathan, der derfor forudsiger at mange ERP-leverandører får det svært, hvis ikke de kan påvise at investeringerne er rentable.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere