Google: Hvordan skal vi redde verden?

Google sætter ti millioner dollars i en konkurrence for verdens internetbrugere. De skal dyste om at udtænke den bedste ide, der kan gøre verden bedre.

Et amerikansk søgemaskinefirma ved navn Google vil gerne fejre, at det i disse dage er ti år siden, firmaet blev stiftet.

Mens andre firmaer forbigår den slags lejligheder med en reception og måske et fødselsdagstilbud, går det anderledes grandiost til hos Google. Firmaet har sat ti millioner dollars af til en konkurrence, som slet og ret skal gøre verden til et bedre sted.

»I løbet af de sidste ti år har vi hos Google lært, at rigtig gode idéer kan opstå helt tilfældigt. Derfor starter Google - i anledning af sin 10 års fødselsdag - "Project 10^100" (der udtales "Project 10 to the 100th"), som er en opfordring til Google-brugere om at skabe idéer, der kan hjælpe så mange mennesker som muligt - og dermed ændre verden,« hedder det i en melding fra søgemaskinefirmaets PR-tjeneste.

Google nævner nogle af sine egne projekter som eksempler på, at store idéer, der kan opstå af ingenting: Google Chrome blev til, da selskabets programmører blev klar over, at de havde brug for en helt ny browser, hvis de skulle kunne håndtere de senest udviklede webprogrammer, og kimen til Google News blev lagt, da en programmør blev frustreret over ikke at kunne samle nyhedskilder fra hele verden ét sted.

Google-brugere verden over opfordres til at sende gode ideer ind til selskabet, hvis de vil deltage i konkurrencen. De ti millioner dollars er ikke en præmiesum, men penge, som Google vil bruge til at føre de fem bedste ideer ud i livet.

»Idéerne kan være store som små, de kan både være baseret på teknologi eller være utrolig enkle idéer - men de skal kunne rykke noget. Vi finder frem til de 100 bedste idéer, og derefter skal vores brugere stemme om, hvilke idéer de mener, Google bør finansiere. Brugerne udvælger 20 finalister, og derefter vil en dommerkomite vælge de fem idéer, der skal finansieres,« fortæller firmaet.

Google-konkurrencens titel "Project 10^100" spiller på firmaets eget navn, der er en forvanskning af begrebet "en Googol", der angiver den ekstremt store størrelse man får, når man lader tallet 1 efterfølges af 100 nuller.

Mere om ide-konkuurrencen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere