Telmore: Mobilkunder vildledes af Telestyrelsen

Telestyrelsens prisguide over mobilpriser er vildledende, når det gælder om at finde de billigste mobilpriser, mener teleselskabet Telmore.

De tilbud, som Telestyrelsen kommer frem med på deres hjemmeside, er ikke nødvendigvis de billigste og bedste tilbud, hvis man kigger på de samlede omkostninger, mener Telmore.

»Prisguiden vildleder danskerne til at tro, at de får det billigste abonnement. Men vores beregninger viser, at det gør de ikke altid,« siger administrerende direktør Telmore, Allan Christiansen til Berlingske Business.

Myndighedens guide er ikke up-to-date med de nye ændringer i mobilpriserne, som flere af mobilselskaberne har gennemført. Og mange af selskabernnes koster stort set det samme, mener Allan Christiansen.

»IT- og Telestyrelsen tager ikke højde for, at mange selskaber har fordoblet prisen på opkaldsafgiften fra 25 til 50 øre, og flere af selskaberne har indført afregning per minut og ikke sekund,« siger Telmores direktør.

En bruger hos Telmore har i gennemsnit et forbrug på 102 minutter om måneden - 306 minutter i kvartalet - og et gennemsnitligt opkald på 1,5 minutter. Det forbrug udgøres af gennemnit 570.000 af Telmores kunder. Telmore afregner per sekund.

Sammenligner man det forbrug med CBB Mobil og M1, der begge har afregning per minut og en opkaldsafgift på 50 øre (Telmore har en opkaldsafgift på 25 øre), så bliver de samlede omkostninger hos Telmore 281 kroner, hos CBB Mobil 282 kroner og hos M1 277 kroner.

Hos IT- og Telestyrelsen mener man ikke, at prisguiden vildleder, men samtidig vil man ændre prisguiden.

»Teleselskaberne ændrer hele tiden parametrene og derfor tager vi konsekvensen og kommer med en opdateret prisguide til jul,« siger overkontrollør hos IT- og Telestyrelsen, Jane Ørum.

Ifølge Jane Ørum er der taget højde for en opkaldsafgift på 50 øre, men den er endnu ikke helt præcis på alle områder, men det skulle den være med den næste opdatering.

Hos Telmore mistænker man konkurrenterne for at spekulere i prisguidens mangler hos Telestyrelsen. Det gør de ved at holde en lav minutspris og ved at afregne i hele minutter i stedet for sekunder, men det afviser Jane Ørum fra IT- og Telestyrelsen.

Teddy Søgaard Pedersen, administrerende direktør for CBB mobil, forstår godt kritikken.

»Problemet er der, og det er utroligt svært efterhånden at få alle nuancer med. Faren er, at brugerne bliver mere forvirrede end afklarede, men spørgsmålet er, hvor forkert IT- og Telestyrelsens guide må være, før den lukkes ned,« siger Teddy Søgaard Pedersen.

700 bruger dagligt IT- og Telestyrelsens prisguide.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Seniorudviklere med lyst til faglige udfordringer

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere