Sun tilbyder gratis software til uddannelses-institutioner

Sun Microsystems tilbyder software, support og træning til en værdi af en milliard dollar til undervisnings-sektoren.

Endnu engang har Sun Microsystems åbnet gaveposen overfor uddannelses- og forskningsinstitutioner. Et nyt program, Sun Education Software (Edusoft) Portfolio, giver adgang til software, support og træning til en værdi af mere end en milliard dollar. Tallet er baseret på softwarelicensernes kommercielle pris og Suns forventninger om, at 100.000 brugere vil benytte tilbuddet.

Lærere, studerende og kontorpersonale på institutionerne får ubegrænset adgang til Suns softwareprodukter. Men programmet omfatter ikke kun software, men også gratis webbaseret undervisning i (Sun-) teknologier og billig adgang til support. Institutionerne kan spare op til 60 pct. på de officielle support-priser.

For et fast beløb kan den enkelte institution tegne et abonnement på en softwarepakke, Sun Media Kit, som opdateres hvert kvartal og omfatter Solaris 9, Sun ONE Studio, GNOME, StarOffice og en række andre programmer.

Indsatsen på uddannelsesområdet er et langsigtet forsøg på at vinde markedsandele ved at gøre fremtidens IT-medarbejdere fortrolige med Sun-produkter. Software er ikke en kerneforretning for Sun, som primært tjener penge på salg af højtydende arbejdsstationer og servere.

Sun fortæller samtidig at selskabet nu har doneret StarOffice-licenser for mere end seks milliarder dollar til uddannelsesinstitutioner i 14 lande, heriblandt Danmark og Finland.

I Danmark har Sun indgået en aftale med UNI-C om at give danske skoler adgang til StarOffice. Sun forsøgte sidste år - ligesom Microsoft - uden held at få Undervisnings-ministeriets blåstempling af sit tilbud om gratis software til skolerne.

Ministeriet konkluderede at de to firmaer mestendels var interesseret i PR-værdien i en officiel godkendelse. Det har dog ikke forhindret Sun i at fremhæve sit samarbejde med det danske Undervisningsministerium i en amerikansk pressemeddelelse, som firmaet har sendt ud i dag.

Det hører med til historien, at StarOffice - som er udsprunget af open-source-miljøet - tidligere var gratis for alle brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere