Webhoteller lagt ned hele dagen

Omkring 100.000 nordiske kunder hos webhotellerne Web10 og Starthotel - samt en masse borgere og forbrugere i Nakskov og omegn - har været uden adgang til deres hjemmeside siden kommunen i formiddag gravede et fiberkabel over.

Al internetforbindelse forsvandt for Nianets kunder på Nakskov-egnen, da entreprenørmaskiner fra Nakskov Kommune i formiddags klokken 10:50 med stort kraft borede igennem et fiberkabel tre meter under jorden.

Blandt de mange berørte borgere og virksomheder i Nakskov og omegn var webhotelfirmaet Talk Active, der blandt andet driver lavprishotellerne Web10 og Starthotel. Disse betjener over 100.000 kunder fordelt i hele Norden samt Holland og Finland.

»Vi er selvfølgelig meget kede af situation og beklager det besvær, det må have betydet for vores kunder. Vi er selv ude af stand til at komme på noget net, så hvis det er noget trøst, er vi selv i samme situation som vores kunder,« fortæller direktør i Talk Active Mikkel Christensen.

Da boringen drev den ene kabelside med sig længere ned i dybet har det været umuligt at reetablere fiberforbindelsen ind til videre.

Talk Active er blevet lovet et midlertidigt fix, der skal skaffe deres mange kunder kontakt med nettet igen. Den midlertidige afhjælpning er blevet lovet køreklar ved 18-19-tiden i aften.

Fiberkablet ejes af elselskabet SEAS-NVE og benyttes at blandt andre Nianet.

Den seneste statusmelding fra Nianet her klokken 17:40 lyder på, at fiberkablet først kan blive repareret i aften med forventet genetablering af forbindelsen på et tidspunkt mellem klokken 22-23.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere