ComON 32: Statsansatte snydes for hjemmepc'er

Ansatte i staten kan ikke få lov at medfinansiere deres hjemmepc, selv om den nye ordning ikke lægger hindringer i vejen for det. Vi bliver syltet, siger en it-chef for tre handelsskoler, der gerne vil give medarbejderne hjemmepc'er.

For størstedelen af de 156.000 ansatte i staten er hjemmepc'er lukket land, ganske som under den foregående ordning, erfarer ComON. Den nuværende ordning skulle ellers løse problemet, som i 1997 var at de ansattes overenskomster ikke tillod dem at medfinansiere udstyret. Det ville nemlig betyde en lønnedgang for den ansatte, og det er ikke tilladt, fastslog finansministeriets Personalestyrelse, der regulerer de statsligt ansattes forhold.

Med den nye ordning skulle problemet være løst, men det er det ikke, fortæller Svend-Erik Klein, der er IT-chef for tre sønderjyske handelsskoler.

»Vi har tilsammen 200 medarbejdere, som alle gerne vil være en del af den nye ordning. Men vi kan stadig ikke lade dem medfinansiere pc'erne, og vores budgetter rækker ikke til at forære dem computerne,« forklarer han.

Allerede i februar i år henvendte Interesseorganisationen for Handelsskolernes Ledelser, HFI, sig til undervisningsministeriet for at få afklaret sagen.

»Under den gamle lovgivning var vi meget interesserede i det, men kunne ikke få lov på grund af overenskomstmæssige og skattemæssige barrierer. Vi bad undervisningsministeriet om at afklare det, fordi vi vidste der ville komme en ny ordning,« siger HFI's sekretariatschef Annette Larsen.

HFI anmodede undervisningsministeriet om at kigge på sagen og komme med nogle forslag til mere fleksible finasieringsmodeller for hjemmepc'er til ansatte på erhvervsskolerne. Det var vigtigt at de medtænkte uddannelsessektoren i hjemmepc-ordningen, skrev man.

I undervisningsministeriet har man spillet bolden videre til finansministeriet.

»Sagen har jo været undervejs længe, og vi har bedt finansministeriet kigge på den nu,« forklarer Jens Kromann fra undervisningsministeriets Institutionsstyrelse, der varetager de administrative forhold i uddannelsessektoren.

»Vi skrev allerede til finansministeriet i 2001 for at få det afklaret, for på daværende tidspunkt havde vi en ide om, hvordan den nye ordning ville blive. Og vi har fået at vide af finansministeriet, at vi hverken er gemt eller glemt. Og vi er jo nødt til at rette os efter hvad finansministeriets personalestyrelse siger i en sag som denne,« siger Jens Kromann.

Meldingen er kort og kontant, fortæller Mogens Esmark fra finansministeriet. Man har ingen kommentarer til sagen.

Læs mere i denne uges udgave af IT-avisen ComON, der har fokus på hjemmepc'er. Avisen havner i kiosken og hos abonnenterne torsdag morgen.

Lovændring bør ikke være hindring
De bebudede ændringer i hjemmepc-ordningen bør ikke få nogen til at udskyde deres hjemmepc-projekt mener Dansk IT.

Hjemmepc ultra light
Der er problemer med hjemmepc-ordningen, der langt fra er blevet nogen succes. Det kan både Venstre, Socialdemokratiet og de radikale blive enige om. Til gengæld er de rørende uenige om hvor store problemerne er. Socialdemokatiet kalder ordningen for en ultra light-ordning, Venstre indrømmer, at der kan være behov for justeringer, mens de radikale mener at ordningen helt skal nedlægges, så pengene kan bruges andetsteds.

Masser af tilbehør
Masser af hardware kan være indbefattet af hjemmepc-ordningen ud over selve computeren. Blandt det mest populære tilbehør er, ifølge forhandleren Spirit Websales, pda'er, printere, trådløse netværk og digitale kameraer.

Bredbånd uden pc
Opkoblinger til medarbejderne er populære. De passer til de fleste virksomheders behov for at give medarbejderne mere frihed, og samtidig er de et populært frynsegode. På Ingeniørhøjskolen på Odense Teknikum sidder en mand, som ikke har brug for hjemmepc'er. Jens Kierkegaards kolleger, 90 undervisere og 50 administrative medarbejdere, har netop fået ADSL-opkoblinger fra TDC rullet ud, så de kan sidde derhjemme og arbejde. Og det er økonomi- og personalechefen Kierkegaard faktisk ganske tilfreds med.

Læs også:

Slagsmålet fortsætter
Teknologirådets rapport om open source er blevet genstand for en heftig debat. Der er uenighed om tallene i rapporten, og Microsoft hævder at den er et partsindlæg i debatten.

Mere end antivius
Amerikanske Symantec er i gang med en global indsats for at omvende IT-folk til en ny opfattelse af sikkerhed: Det handler om ledelse. Men Europa er stadig bagefter.

Jagten på den sidste Cobol-programmør
Mange virksomheder anvender stadig mainframe-servere, men det bliver hele tiden sværere at skaffe eksperter, der kan betjene de store maskiner. Manglen på kompetence er en tikkende bombe i mainframe-verden.

En anderledes mobil
V70 mobiltelefonen fra Motorola ligner ikke de andre på markedet. Sammenklappet minder den mest om en lup, men i udfoldet tilstand nærmest et armbåndsur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere