Artikel top billede

Politi akut-flytter 1.500 telefonnumre efter skybrud

Rigspolitiet flytter akut telefoncentraler med 1.500 numre flere etager op i Politigården, efter at skybrud slog hele systemet ihjel sidste lørdag.

Rigspolitiet har siden skybruddet forrige lørdag arbejdet akut på at flytte mere end tusind telefonlinjer i Københavns Politigård flere etager længere op i bygningen.
 
Det sker som en direkte konsekvens af det kraftige skybrud, som raserede rigspolitiets telefonsystem, der hidtil har været placeret i kældrene under polititorvet. 
 
Det bekræfter Niels-Otto Fisker, der er pressechef hos Rigspolitiet.   
 
Skybruddet fik efterfølgende store konsekvenser for telefonien hos Politiet, hvor Københavns Politi måtte benytte mobiltelefoner som nødnumre i dagevis, indtil de rigtige numre igen kom op at køre.
 
"Telefoncentralerne har jo været helt nede. De overlevede ikke vandmasserne. Og det har vi sammen med vores it-support på området så arbejdet i døgndrift med siden sidste lørdag," siger Niels-Otto Fisker.
 
Han er usikker på, om man kan tale om held i uheld i denne situation, men faktisk var telefoncentralerne planlagt udskiftet senere på året. At arbejdet nu bliver fremrykket akut og at man samtidig flytter centralerne flere etager op, er en beslutning baseret på oplevelsen med sidste lørdags skybrud, fortæller han på en telefonlinje, som først er begyndt at virke i dag, 10 dage efter skybruddet.
 
"Man har valgt at tage konsekvensen af, at vi jo ikke kan vide, om der kommer tilsvarene regnmængder. Så de vil altså blive flyttet nogle etager op," siger Niels-Otto Fisker om telefoncentralerne.
 
Samlet set bliver der i forbindelse med flytningen af telefoncentralerne i Københavns Politigård trukket flere kilometer ny ledning for at nå op i bygningen. Arbejdet berører 5.000 forbindelser og 1.500 telefoner.
 
Ifølge pressechefen er arbejdet ved at være færdigt, selvom enkelte numre i Rigspolitiet stadig kan drille.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere