Læs også:
Sådan tyverisikrer du din Facebook-konto
Dansk teenager bag tonsvis af Facebook-spam
Der er indløbet en hel stribe rapporter fra landets uddannelsesinstitutioner og skoler til sikkerhedsfirmaet CSIS.
De handler om en Android-app, som hurtigt er blevet populær blandt elever og studerende, men som har en uheldig bagside.
Når eleverne går på skolens trådløse net, kan de med den nye Android-app opsnappe datatrafik og direkte overtage en Facebook-profil.
Applikationen, som har navnet FaceNiff, bruges til at opsamle websessioner via trådløse netværk eller hotspots ved brug af Android-baserede mobiler.
Teknikken er særligt blevet populær til at overtage Facebook-sessioner.
I øjeblikket er problemet stort på uddannelsesinstitutionerne, fortæller CSIS, men app'en er ikke begrænset til skolerne. Den kan bruges til alle trådløse net.
CSIS har foreløbig kun hørt om drillerier med app'en, men den kan potentielt bruges til identitetstyveri.
Gratis til Andriod
FaceNiff-app'en ligger frit tilgængelig på forskellige websider og er uploadet til flere populære Android-fora. Den er dog af gode grunde ikke godkendt på Android Market.
Gratis-udgaven tillader at opsnappe tre sessioner, men man kan for et mindre beløb købe en ubegrænset udgave af applikationen. For at anvende programmet skal telefonen være rooted (begrænsningerne for adgangen til Android-styresystemet er fjernet).
For at undgå kompromittering af Facebook-profilen kan man aktivere SSL på Facebook. Hvilket i øvrigt er en god idé under alle omstændigheder.
Den sikre transmission sluttes til under 'kontosikkerhed' i fanebladet 'kontoindstillinger'. Sæt et flueben i 'sikker internetbrug'.
Læs også:
Sådan tyverisikrer du din Facebook-konto