Cykel-GPS'en du må have før din nabo

Garmins nyeste cykel-computer har indbygget GPS og er udviklet i samarbejde med Tour de France-holdet Team Garmin. Se den her.

Garmins nye cykel-GPS Edge 500 er en rendyrket trænings-GPS designet i samarbejde med Tour de France-cykelholdet Team Garmin.

Målet har været at skabe en lille cykel-GPS, der giver konkurrencerytteren lige præcis de oplysninger, som man har brug for kombineret med lav vægt.

Edge 500 vejer blot 57 gram, men har alligevel et fornuftigt display på 1,9 tommer.

Displayet viser som udgangspunkt fart, tilbagelagt distance, position samt stigningsgrad på bakkerne via en indbygget trykhøjdemåler.

Edge 500 er trådløs og monteres på cyklen uden brug af værktøj.

Af andre avancerede funktioner er der muligheden for at beregne kalorieforbruget på baggrund af puls.

Derudover er Edge 500 kompatibel med tredjeparts ANT+ effektmålere (for eksempel iBike, PowerTap, Quark, SRM), som viser din arbejdseffekt i watt under træningen. GPS'en kan også sluttes til kadencesensorer, og der er temperaturvisning samt varsling, hvis timeren ikke er aktiveret, når du sætter i gang.

Skru op for farten

Cykelcomputeren har samme antenne som Garmins bil-GPS'er og for det meste holder den lille cykel-GPS signalet på trods af eksempelvis træer og bygninger, der kan skygge for satellitsignalerne.

Præcis som med alle andre sports-GPS'er fra Garmin, er det mulig at analysere træningen, og dermed har man som forbruger et godt udgangspunkt for at blive bedre.

Disse digitale muligheder sker gennem et program, der hedder Garmin Connect.

Via Garmin Connect kan den enkelte cykelrytter eksempelvis hente en tidligere rute ned i Edge 500 og justere farten op med for eksempel fem procent.

Herefter vil displayet så på ruten vise, om man er bagud eller foran i forhold til det ønskede mål, på samme måde som også løbe-GPS'en Forerunner kan.

Batterilevetiden er 18 timer, og Edge 500 findes i to versioner - en basisversion og en udgave med både puls- og kadencemåling.

Når starten til Tour de France går fra Rotterdam den 3. juli, er det tredje gang, at Garmin deltager i, hvad der betegnes som verdens hårdeste cykelløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere