Her er det bedste netbook-køb

Pristjek: Vi har været på jagt efter en billig minibærbar og er klar med syv tilbud. Se en dagsaktuel liste over de bedste netbook-køb.

I dag sælges der flere af de små netbooks end de traditionelle laptops, som typisk er både større og tungere.

Vi har gennemtrawlet prissammenligningsportalen edbpriser.dk for at finde de bedste tilbud på en netbook netop nu.

Efter en stund i tænkeboks besluttede vi os for følgende kriterier:

Harddisken skal være på minimum 250 gigabyte, netbook'en skal have minimum en gigabyte ram, styresystemet skal være det nye Windows 7 Starter (som er specielt skåret til de små bærbare), skærmstørrelsen skal være mindst 10 tommer, og vægten må ikke overstige 1,4 kilo.

Til at starte med havde vi også det kriterium, at batterilevetiden skulle være på minimum 5 timer, men det gav bagslag. Af en eller anden grund er batterilevetiden ikke opgivet i specifikationerne hos mange af producenterne, hvilket indskrænkede listen betragteligt.

Da vi fravalgte det kriterium, voksede antallet markant, og mange af dem, der nu kom på listen, har faktisk en batterilevetid på mere end fem timer. Når du har fundet dig en favorit, bør du på producentens hjemmeside tjekke batterilevetiden for at se, om den lever op til dine forventninger.

Fra 2.548 til 4.299 kroner

Måden, man når frem til at opstille kriterier for sine valg på edbpriser.dk, er i dette tilfælde ved at klikke på 'Computer' og dernæst 'Bærbare'. Her kan man så vælge ud fra nogle få kriterier, men ved at klikke på 'Alle filtre' dukker muligheden for at vælge en hel stribe andre kriterier frem.

Priserne i denne oversigt svinger fra 2.548 kroner til 4.299 kroner, mens antallet af producenter omfatter Asus, Acer, MSI, HP/Compaq, Samsung, Lenovo og Sony.

I listen over netbooks, som lever op til ovenstående krav, er der mange gengangere, hvor måske kun farven eller andre ubetydelige detaljer adskiller de forskellige. Vi har derfor valgt her i artiklen kun at medtage en netbook fra hver leverandør med prisen i parentes.

ASUS Eee PC Seashell (2.245 kroner)

Lenovo IdeaPad (2.454 kroner)

MSI Wind (2.515 kroner)

Acer Aspire ONE D250 (2.763 kroner)

Samsung N310 (2.814 kroner)

Sony VAIO W Series (3.063 kroner)

HP Mini 5102 (4.242 kroner)

Hele listen kan ses her.

Bemærk, at priser og specifikationer skifter meget ofte, så listen er kun et øjebliksbillede på, hvordan netbook-markedet ser ud lige i disse dage. Klik på 'Alle filtre', hvis du vil se samtlige opstillede kriterier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere