Microsoft fejrer Internet Explorer 6's dødskramper

Internet Explorer 6 er så gammel, at Microsoft ikke kan få den smidt hurtigt nok i graven. Nu skal ny webside hjælpe til med at udrydde den 10 år gamle browser.

Den er sejlivet, den kære Internet Explorer 6.

Siden 2001 har den huseret på massevis af computere og gør det faktisk stadig, selv om browseren er mere end moden til at gå på pension.

Ja, faktisk er den klar til at blive lagt i graven, og det vil Microsoft hellere end gerne, da den ikke længere er i god nok form sikkerheds- og funktionsmæssigt.

Problemet er bare, at mange brugere stadig knuselsker den gamle, rynkede browser og nægter at give den dødsstødet.

Det har fået Microsoft til at oprette en webside, der skal appellere til brugerne om at yde aktiv dødshjælp til Internet Explorer 6.

"Venner lader ikke venner bruge Internet Explorer 6", står der blandt andet på ie6countdown.com.

På websiden findes en tæller, der viser, hvor mange procent af verdens computere som fortsat benytter den gamle browser. I dag er tallet 12 procent, men for Microsoft er målet at nå under en procent.

Det er især i Kina, Sydkorea og Indien, at Internet Explorer 6 stadig er et hit, mens vi herhjemme i stort omfang har givet Microsofts gamle browser et sidste godnatkys.

Ifølge ie6countdown.com benytter 1,6 procent af danskerne dog fortsat Internet Explorer 6, og det tal stemmer nogenlunde overens med FDIM.dk, der har målt, at cirka 1,2 procent af alle sidevisninger i Danmark i januar kom fra Internet Explorer 6.

Øget konkurrence

Microsoft ser naturligvis gerne, at trofaste tilhængere af Internet Explorer 6 konverterer til den nyeste version 8, der byder på bedre sikkerhed, forøget hastighed og mere overskuelig browsing takket være faneblade.

Softwaregiganten skal dog ikke vide sig for sikker. De seneste år er konkurrencen på browsermarkedet intensiveret, og især Mozilla Firefox og Google Chrome forsøger at lokke brugere fra Internet Explorer.

Microsofts browser er dog fortsat den mest udbredte i Danmark, og ifølge Fdim.dk bruger omkring 65 procent af danskerne den.

Download en ny browser

Det er muligt at have flere browsere installeret på samme computer uden problemer, og du kan prøve kræfter med de mest populære her:

Internet Explorer - download den nyeste version her

Mozilla Firefox - download den nyeste version her

Google Chrome - download den nyeste version her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere