Artikel top billede

Med FilmFlip kan man uploade i hvilken som helst videokvalitet og så konvertere til hvilket som helst videoformat.
Foto. Sem Rox

Sådan kan du dele en HD-video med kunderne

Teknologien FilmFlip gør det muligt at dele og konvertere video- og alle mulige andre filer.

Vi skrev i fredags, at firmaet Asseto er begæret konkurs, men at den teknologi, Asseto beskæftigede sig med, stadig lever i bedste velgående. Manden bag teknologien FilmFlip er Jesper Andersen.

"Virksomheden FilmFlip stiftede jeg for syv år siden. For et par år siden gik jeg sammen med Birger Hauge og Kim Gude. Jeg var Ole Opfinder, og de to var sælgere, men desværre fungerede det bare ikke."

På spørgsmålet om, hvad FilmFlip egentlig er for en teknologi, fortæller Jesper Andersen:

"Kort fortalt er FilmFlip high en high end management teknologi. Der er ikke mange, som kan håndtere broadcast-video, og det er FilmFlip et værktøj til. Du kan uploade i hvilken som helst videokvalitet og så konvertere til hvilket som helst videoformat, du har lyst til, uden at kunden skal kende til teknik. Konverteringsdelen er stærk, men i virkeligheden er det allerstærkeste, at du kan dele dine video- og andre media-filer på en meget simpel og hurtig måde. FilmFlip håndterer det hele."

Konverterer til alt

For dem, der stadig ikke helt har fattet omfanget af, hvad FilmFlip-teknologien mestrer, er der her et par korte pædagogiske videoer.

Blandt FilmFlips kunder kunder er F.L. Schmidt, Syddansk Tekniske Skole, Det Danske Forsvar, Alfa Laval og RealDania. Typisk bruger kunderne FilmFlip til at håndtere deres broadcast videofiler.

De fleste store firmaer bruger video i dagligdagen, men de har sjældent noget værktøj, der er simpelt nok for de ansatte at bruge. Og der kommer Filmflip ind.

"Vores værktøjer er lette at bruge, de kræver ikke den store doktoreksamen. Hvis for eksempel F.L. Schmidt har bygget en cementfabrik i Kina og skal bruge marketingmateriale, der ligger på et videobånd. Så vil selskabet i stedet for at sende båndet med almindelig kurer dele et link til FilmFlip, hvor de relevante marketingfiler, film et cetera ligger klar til brug," forklarer Jesper Andersen.

Han arbejder i dag alene, men bruger ni faste freelancere. Heriblandt to programmører i Ukraine, to i Danmark, en firewall-administrator, en it-administrator og en designer.

Bæredygtig til næste år

Økonomisk går forretningen ifølge Jesper Andersen "fornuftigt", men han kan ikke leve af FilmFlip endnu. Blandt andet fordi der bliver brugt mange ressourcer på udviklingen af vertikale brancheprodukter til eksempelvis reklamebureauer, siger Jesper Andersen og forklarer:

"Vi vil give reklamebureauerne mulighed for at lave en såkaldt "TV Master" direkte fra FilmFlip. En TV Master er en pakke af media filer som udgør en reklamefilm, der skal vises i fjernsynet. Traditionelt koster en TV Master mange penge for reklamebureauerne, men ved at bruge FilmFlip vil der være mange penge at spare, og kvaliteten bliver også højere."

"Jeg tror, Filmflip løber økonomisk rundt en gang til næste år, men alle resourccer går for tiden til udvikling, udvikling og atter udvikling, men der er i hvert fald stor interesse for området i øjeblikket," siger Jesper Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere