De øvrige nominerede

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld Executive d. 15. juni 2007.


Ud over vinderen Kenneth Egelund Schmidt var følgende fire it-ledere nomineret til titlen som Årets CIO. Her er en kort præsentation uden rangordning.

Henrik Bang, Undervisningsministeriet
Hvert år sidder it-chef i Underviningsministeriet, 51-årige Henrik Bang, i spidsen for en bevilling på omkring 85 millioner kroner, der skal udmønte sig i it-systemer til uddannelsessektoren. En af hans helt store opgaver siden tiltrædelsen i 1998 har været at opbygge en helt ny governancestruktur, som sikrer topledelsens forankring og skabelsen af netop de it-systemer, der giver mest værdi og stemmer bedst overens med Undervisningsministeriets strategi.
Det har krævet en total ændring af arbejdsprocedurerne. Før i tiden var datakontoret kun et appendiks i Undervisningsministeriet. Hvis en ansat ville have udviklet et it-system, gik vedkommende blot forbi datakontoret og shanghajede en it-medarbejder. I dag skal der udarbejdes formålsbeskrivelser og business cases, ligesom alle projekterne vurderes i en styregruppe, der blandt andet tæller derpartementschefens sekretariatschef.
Sideløbende med den organisatoriske omrokering har Henrik Bang medvirket til at opbygge nogle af Undervisningsministeriets meget komplekse systemer til administration af tilskud til skolerne.

Niels Molzen,
Danisco
Da 56-årige Niels Molzen kom til Danisco, var det samtidig med, at koncernen besluttede sig for at gå fra at være et konglomerat af mange forskelligartede selskaber til at være én virksomhed, der fokuserer på ingredienser til fødevarer.
Forudsætningen for transforma­tionen til én global koncern med ét strategisk fokusområde har været it-understøttelse, hvilket er sket med en udrulning af SAP i alle selskaber over hele verden.
SAP-udrulningen tog sin spæde begyndelse for fire år siden, og den forventes færdig om et år. Men allerede i dag er systemet så udbygget, at Danisco modsat tidligere agerer som en organisme, hvor ordrer registreres et sted i verden, varerne produceres et andet, og leveringen sker et helt tredje sted.
En anden stor udfordring i arbejdet med at gøre Danisco til én organisme drejer sig om at skabe et grundlag for en global videndeling i udviklingsafdelingerne, der ligger spredt over hele verden. Al viden bliver dokumenteret og lagret, ligesom it-afdelingen bruger meget energi på at udvikle virtuelle projektrum.

Michael Moesgaard, DONG Energy
Med base i Hørsholm har 42-årige civilingeniør Michael Moesgaard siddet med ansvaret for den it-mæssige del af fusionen af energiselskaberne DONG, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og NESA. Alle selskaberne lever i dag videre under navnet DONG Energy.
De første indledende øvelser blev taget allerede i 2005, og arbejdet er stadigvæk i fuld gang. Alle medarbejdere har blandt andet fået fælles mail, medarbejderportal og regnskabskonsolidering på plads - og på længere sigt skal de mere grundlæggende forretningssystemer konsolideres på blandt andet en SAP-platform.
Men fusionsprocessen har handlet om mere end systemer. Det har også været et stort arbejde at skabe den nye governance-struktur, der knytter it tæt til forretningen.
Ligeledes har Michael Moesgaard haft brug for politisk tæft, idet en forening af seks selskaber også er en forening af seks forskellige kulturer.

Klaus O. Skjødt,
Jyske Bank
Den 42-årige Klaus O. Skjødt spillede en væsentlig rolle i opbygningen af Jyske Banks koncept "Jyske Forskelle 2. generation", hvor nøgleordet har været at skabe en mere kundevenlig bank.
Midlet har blandt andet været en hidtil uset brug af multimedieteknologi, anvendelse af IP-telefoni og opbygningen af egen tv-station. Og resultaterne er til at få øje på. Kundetilvæksten er vokset til det dobbelte.
Senest har Klaus O. Skjødt løst startskuddet til et omfattende projekt med at indføre serviceorienteret arkitektur, hvor alle banksystemerne kommer til at gennemgå et eftersyn.
Igen handler det om at tage et skridt i retning mod en mere kundevenlig og effektiv bank. SOA-projektet sigter nemlig mod at opbygge it-systemerne, så de effektiviserer bankrådgivernes arbejdsprocesser - i stedet for at vedkommende skal cykle ind og ud af forskellige applikationer og indtaste samme data flere gange.

OriginalModTime: 14-06-2007 14:40:19




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere