Mondo har fulgt med nettet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 5. januar 2007.


Spor Mondo har gennemløbet nettets udvikling fra webbureau til mangefacetteret systemhus.

Mondo kan på mange måder ses som et spejbillede af internettets udvikling. I begyndelsen var det et webbureau, der lavede simple hjemmesider, mens det i dag udvikler komplekse webapplikationer, hoster firmaers forretningsystemer og håndterer websites.
- Oprindeligt var vi et webbureau, men senere er der kommet hosting til, og i dag består Mondo af tre selvstændige selskaber. I Mondo Solutions laver vi udvikling ved hjælp af Microsoft-teknologi. I hosting tilbyder vi hosting af Exchange, økonomi-systemer og generel outsourcing samt drift af servere. Endelig har vi det nye web-management som er outsourcing af webmaster og webredaktør. Her håndterer vi en virksomheds website. Vi skriver til nettet, laver søgemaskineoptimering, sørger for Google Adverts, udsender nyhedsbreve og tilbyder statistikværktøjer samt behaviourtracking (undersøgelse af webbrugernes adfærd, red.), fortæller Thomas N. Sørensen.
Mondo Solutions og Hosting står for henholdsvis 50 og 45 procent af omsætningen, mens Web-management udgør fem procent af omsætningen.

Visitkort på nettet
Der er sket en stor udvikling i de systemer, som Mondo udviklede i 2000, og de løsninger som laves i dag.
- De løsninger, som Mondo laver - og generelt de webløsninger der laves i dag - er langt mere forretningskritiske, end de var tidligere. I starten var løsningerne blot et visitkort på nettet. Der var lidt forskellig information som eksempelvis produktinformation. I bund og grund var det blot et opslagsværk. Nu går det hen og bliver forretningskritisk med transaktioner der kører over nettet. Det er langt mere interessant at lave webløsninger i dag end dengang. I de senere år kommer vi længere og længere ind i maven af it-infrastrukturen. Vi anvender i stigende grad Biztalk (Microsofts kommunikationshub, red.) til forskellige integrationsprojekter, siger Thomas N. Sørensen.
Et andet Microsoft-produkt, som Mondo anvender i stigende grad, er portal-produktet Sharepoint.
- Vi understøtter interne processer ved hjælp af Sharepoint. Arbejdsgange automatiseres via Sharepoint og workflow. Vi har en del projekter i gang på den nye RTM-version (Release To Manufacturing, red.). Den er rigtig spændende. Her vil Mondo komme til at lave en masse spændende løsninger oven på Sharepoint, blandt andet med integration til den nye Office 2007, fortæller Thomas N. Sørensen.

Øget behov for viden
I takt med at løsningerne bliver stadig vigtigere for virksomhederne, stiger behovet for forretningsviden hos Mondos udviklere.
- Der er et større behov for vertikal specialisering, vi skal kende vores kunders forretnings­processer bedre, end vi gør i dag. Tidligere var det nok at kende til teknologi, nu bliver vi i stigende grad nødt til også at kende vores kunders forretningsområder. Mondo er et meget teknisk udviklingshus, som er helt up-to-date med Microsoft-teknologi, men det vil i stigende grad blive kombineret med forståelse for industrisegmenter. Vi er i fuld gang med den proces. Det er ikke nok at være superskarpe på .Net og Sharepoint. Vi skal formå at få forretningen med, siger Thomas N. Sørensen.
Det er især på projektlederniveau og account manager-niveau, at Thomas N. Sørensen ser et øget behov for forretningsviden.
- Udviklerne skal stadig have masser af teknisk forståelse. Det er dog vigtigt, at de får oparbejdet domæneviden og får forståelse for terminologien, så de kan snakke samme sprog som kunderne. De kommer til at forstå kravene bedre og dermed bliver de bedre til at se løsningen, mener Thomas N. Sørensen.

OriginalModTime: 16-02-2007 13:47:49




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere