Arla sender erstatningskrav fra butikker videre til IBM

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. november 2006.


Kunderne tror, at det er Arlas skyld, at der ingen mælk og fløde er i mange butikker, men faktisk er problemet softwarekoks
hos IBM. Butikkerne kræver erstatning af Arla, der sender regningen videre til IBM.

Gennem mere end to måneder har Arla Foods haft store problemer med at modtage ordrer fra sine kunder, dagligvarebutikkerne og de store grossister.
Nu er situationen eskaleret i en sådan grad, at to af Arlas direktører har skrevet et brev direkte til IBM Danmarks administrerende direktør Lars Mikkelgaard-Jensen.
I brevet gør de to direktører rede for de forretningsmæssige konsekvenser, som IBM's problemer har for Arla. Blandt andet begynder kunderne nu at kræve kompensation for tabt omsætning og indtjening og "disse krav er vi selvfølgelig nødsaget til at videregive til IBM," står der blandt andet i brevet.
"Situationen er meget kritisk. Vi må insistere på, at IBM får løst problemerne nu," slutter brevet.

IBM har kun denne kortfattede skriftlige kommentar til Arlas problemer:
"Arla Foods problemer med ordrehåndteringen hænger sammen med en nødvendig opgradering af den EDI-software, der anvendes til ordrehåndteringen hos blandt andet Arla Foods. Som it-leverandør til Arla Foods har vi naturligvis et stærkt fokus på at få løst disse problemer."
Ordrerne kommer fint igennem fra butikkerne til IBM, men vejen videre fra IBM til Arlas lagre har i de sidste to en halv måned været brolagt med problemer.
- Ofte har vi været nødt til at levere nødordrer, det vil sige, at vi sender det samme til butikken, som den pågældende butik bestilte ugen før, og det er klart utilfredsstillende, fortæller en Arla-medarbejder, der ikke vil have sit navn frem.
Årsagen til alle problemerne er ifølge Computerworlds oplysninger, at IBM for to en halv måned skulle opdatere sin EDI-løsning. Den opdatering fik systemet til at gå ned, og siden har IBM kæmpet med at få sin EDI-software til at makke ret.

Billedtekst: Hvor skal vi hen??Softwareproblemer hos IBM har i de seneste måneder givet Arla omfattende problemer med at tage imod ordrer og dermed levere de rette produkter til landets butikshylder.Foto: Jesper Nørgaard Sørensen / Polfoto

OriginalModTime: 16-11-2006 13:32:50




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere