Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. september 2006.


Vidste du ...
... at to tredjedele af alle -mails, som blev sendt i marts i år, var spam-mails - at 52,2
procent af dem falbød
medicinske og farmaceutiske varer, og at 15,5 procent
fokuserede specifikt på produkter med forlængende/-størrende egenskaber?
Kilde: Digital Economy Fact book 2006-08-29

Låger ikke godt for briterne
Harmen breder sig i den britiske befolkning, efter at flere byers forvaltninger er blevet afsløret i montering af hemmeligt overvågningsudstyr i låget på ganske sagesløse husstandes skraldespande.
Én ting er, at mange nu føler deres privatliv gået et tebrev for nær! Noget helt andet er mistanken om, at det lyssky BigBrother-tiltag i virkeligheden er et forvarsel om endnu en truende afgift til de i forvejen hårdt prøvede englændere.
Det intimsfære-grænseoverskridende 007-udstyr, som lurer på menigmands efterladenskaber, er en serienummereret RFID-brik, hvis trussel for de udvalgte - foreløbig cirka 500.000 spandeejere - ikke synes mindre af, at den er produceret i Tyskland.
Når den ugentlige renovationsvogn, udstyret med diverse sensorer og sende-/modtageudstyr, nærmer sig for at tage skraldet, formodes RFID-brikkens radiobølger at sladre om alt fra overfyldte skraldespande, overvægt og mangelfuld affaldssortering til indhold af "ulovligt" affald - alt sammen lige til at omregne til afgifts-pund og smække på skattebilletten!
Skattetruslen er ifølge The Inquirer ikke ene om at harme briterne, som efterhånden også er møgirriterede over at blive overvåget i hoved og ..., uanset hvor de færdes.

Finland kylede igen for vildt!
Antallet af deltagende kastere ved den efterhånden legendariske august-begivenhed i den finske by Savonlinna slog i år rekord med 100. Til gengæld var vinderkastet på 89 meter med en skrabet Nokia-model det rene tusind søers-vand sammenlignet med sidste år, hvor der blev sat verdensrekord med 95 meter. Kasteskytset var da en gammel Siemens - hvorvidt man ellers kan lægge noget i det.
Men det er stadig her på syvende år indbyggerne fra mobiltelefonens eget land, der kører med klatten, når der skal kastes længere end de mange internationale konkurrenter. Sandt at sige har finnerne dog også gennem alle årene været et noget overrepræsenteret folkefærd på Savonlinna-festivalen (www.savonlinnafestivals.com).
Oprindeligt blev den alternative konkurrence skabt som en fornem pendant til andre seriøse finske sportsbegivenheder som Sauna World Championships og Wife Carrying Competition - og med den miljøgavnlige sideeffekt for øje at genbruge ellers dødsdømte, forældede mobiltelefoner.

Ringe rov for røvere

"Telefoner skal tages - ikke stjæles", kunne man forestille sig ordlyden af et markedsføringsslogan for et kommende produkt fra en engelsk virksomhed ved navn Synchronica (Synchronica.com).
Firmaet specialiserer sig i mobiltelefon-
tjenester, som skal gøre livet endnu mere surt for de mange langfingrede, der stadig har medmenneskers lettilgængelige mobiltelefoner som deres foretrukne tyvekoster. Og særlig de såkaldte Smartphones er sårbare for tyveri, fordi de typisk indeholder et hav af personlige data.
Derfor kan en ny tjeneste fra Synchronica ved navn Mobile Manager umiddelbart efter anmeldelsen af et mobil-tyveri, både udviske ens private filer og e-mails, låse telefonen - samt sætte den til at "gøre anskrig" i form af en skinger høj alarm, så dens ejermand med større eller mindre sandsynlighed kan gå efter lyden og stoppe tyven.
"Gennemsnitlig er folk kun et halvt minut om at registrere, at de har mistet deres telefon - mod en time, hvis deres pung eller tegnebog er væk", fremgår det af en pressemeddelelse fra Synchronica.

Fejltrin i videnskabens mindelund
Hyatt Hotel i Kansas City, 1981: Gangbroer, som i flere etager gennemkrydsede dette hotels fashionable atriumhal, faldt sammen og rev adskillige hundreder mennesker med sig i dybet mod et tætpakket dansegulv. Årsagen: En katastrofalt mangelfuld konstruktion, som blandt andet bestod af tværdragere med en bærekapacitet på blot 30 procent af det nødvendige.

Billedtekst:
mobilmester Dette års finske stjernekaster, Lassi Etelatalo, fejres for sit kyl med en maner, som kunne være en Joachim B. Olsen værdig.
Foto: Lingua Nordica/Savonlinnafestivals.com

tyvekoster De i forvejen intelligente telefoner bliver snart så superbegavede, at de selv kan råbe om hjælp, hvis de bliver stjålet.
Arkivfoto

Ugens citat:
"Jeg er ansat i computerbranchen. Jeg fremstiller "Ude af drift"-skilte".
Ukendt

OriginalModTime: 31-08-2006 15:59:31




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere