Tv på mobilen måske fremtidens terrorvarsling

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. maj 2006.


DTU-forskere vil sammen med blandt andet DR og Nokia teste digitalt tv til mobiltelefoner. Nu indbyder forskerne også Beredskabsstyrelsen til at se på muligheden for et helt nyt terror-varslingssystem.
Flere hundrede studerende kan til september se digitalt tv på mobiltelefonen fra en lokal sendemast på DTU's område.
Forskere fra DTU vil nemlig med et pilotprojekt undersøge de indholdsmæssige muligheder i DVB-H, som er et digitalt tv-sendenet til mobiltelefoner, fortæller Reza Tadayoni, som er lektor ved Center for Informations- og Kommunikations-teknologi på DTU. Men mulighederne i nettet er langt større, siger Reza Tadayoni.
DVB-H vil være oplagt at bruge som base for et fremtidigt varslingssystem mod terror og naturkatastrofer. Teknikken opfylder nemlig de krav, som Beredskabsstyrelsen tidligere har efterspurgt til varsling af døve og hørehæmmede, siger Reza Tadayoni.
Det er især muligheden for at udsende videoelementer og tegnsprog i forbindelse med varslingerne, som gør DVB-H mere attraktiv end en tekstbaseret løsning, mener han.
- Derfor vil jeg meget gerne snakke med de folk hos Beredskabsstyrelsen, som arbejder med det her. På den måde kan vi høre hvad deres krav er til et varslingssystem, så vi på et eksperimentelt plan kan vise dem og politikerne, at et varslingssystem via DVB-H er praktisk muligt, siger Reza Tadayoni.
DVB-H er en mobil version af den DVB-T-teknologi, som det jordbaserede digitale sendenet bliver udsendt på. Men et DVB-H-sendenet vil kræve et mere finmasket sendenet end DVB-T.
- Dette er ikke en platform, som er følsom overfor antallet af brugere. Samtidig har vi i snart 100 år kendt potentialet i radio og tv som varslingssystem. DVB-H bringer denne funktionalitet videre til mobiltelefonen, siger Reza Tadayoni.
Karsten Vandrup, som er forskningschef hos Nokia Danmark mener også, at pilotprojektet egner sig til afprøvning af de varslingsmæssige muligheder.
- Jeg ser et varslingssystem på terminalerne som teknisk muligt, og vi vil meget gerne have Beredskabsstyrelsen med. I forvejen deltager IT- og Telestyrelsen og Videnskabsministeriet. Det her er jo et forskningsprojekt. Og forskningsprojekter kan man lære en masse af, siger Karsen Vandrup.
Paul Samsøe, som er underdirektør hos DR Distribution er mere forbeholden over for ideen om at anvende DVB-H som varslingssystem.
- Vi ved jo endnu ikke, om nogen overhovedet vil bygge et landsdækkende net. Men hvis der kommer et DVB-H-net, og man kan finde en løsning på alarmeringen, så er det da en mulighed, siger han.

OriginalModTime: 26-05-2006 09:08:07




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

ALD Automotive Danmark A/S

Senior Software Engineer

Netcompany A/S

IT Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Alsidig testmanager til udvikling af vigtige IT-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere