Videobriller, avanceret web og hinditegn

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 5. maj 2006.


Siden ingeniørerne Bill Hewlett og David Packard for 40 år siden startede Hewlett-Packard i en garage i Palo Alto, har ingeniørmæssig innovation og udvikling været en vigtig del af HP's omdømme og selvforståelse. I dag har HP laboratorier i USA, England, Israel, Kina, Indien og Japan, hvor der forskes i alt fra kvantecomputere til nyeste print-teknologi. CTO har besøgt laboratoriet i den engelske by Bristol.

Optag dit liv
Første gang man ser brillerne med indbygget videokamera, tænker man, at der er gået lidt for meget japansk fototurist i HP's forskningslaboratorier. Udstyret med brillerne og en lille boks til lagring af video og fotografier, kan man bevæge sig ud i verden med bevidstheden om, at alle mindeværdige øjeblikke vil blive gemt. Ved at trykke på en knap vil en uforglemmelig oplevelse blive lagret som video og fotografi.
Storageboksen anvender en rullende buffer, så de seneste 20 sekunder og de næste fem minutter bliver gemt, når der trykkes på knappen.
Ud over hardwaren har HP udviklet software, der analyserer videoer og automatisk udvælger de mest seværdige sekvenser. Algoritmen i videoanalysesoftwaren fungerer blandt andet ved at identificere sekvenser hvor bevægelige objekter bliver fulgt af videokameraet. Ifølge Phil Cheatle fra Media Technology Lab har HP først og fremmest forbrugermarkedet for øje, når eller hvis prototypen bliver til et produkt.

web overalt
En iPaq udstyret med GPS og specialudviklet software skaber nye muligheder for applikationer med stedbestemmelse. På iPaq'en afspilles lydfiler, og der vises billeder eller videosekvenser, som knytter sig til de steder, man besøger i for eksempel en by.
Lederen af Technology & Lifestyle Integrations-afdelingen hos HP, Phil Stenton, mener, at programmet er oplagt til turist-applikationer. Phil Stenton mener desuden, at underholdningsindustrien vil finde andre anvendelsesområder. Han forestiller sig, at der kan trækkes et digitalt lærred hen over den virkelige verden.

Hinditegn med et enkelt tryk
HP's laboratorium i Indien forsker blandt andet i et såkaldt gestus-keyboard, der gør det nemmere at anvende indisk skriftsprog sammen med computere. Indisk skriftsprog er baseret på tegn, der svarer til stavelser. Tegnet fremkommer ved at kombinere en konsonant med en vokal. Eksempelvis består hindi af 36 konsonanter, der kan modificeres med 12 forskellige vokaler (maatras). Derudover kan konsonanterne smelte sammen, så der i alt er 1.500 forskellige tegn, som repræsenterer stavelser i hindi-skrift. I dag anvendes tastatur, hvor man skal bruge to-tre tastetryk for at danne et tegn. Ved hjælp af en trykfølsom tablet kan man markere en vokal oven på en af de 36 konsonanter og derved skrive et hindi-tegn på skærmen. Ifølge forskerne hos HP har gestus-keyboardet en præcision på 98 procent. HP håber også at kunne anvende teknologien til arabiske skrifttegn.

OriginalModTime: 04-05-2006 08:47:02




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere