Syretest for browsere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. april 2006.


De næste versioner af Internet Explorer og Opera er frigivet i betaversioner, mens næste generation af Firefox er frigivet i en alfa-version.

Der sker noget på browserfronten i disse uger.
I tirsdags blev den officielle betaversion 2 af Internet Explorer 7 frigivet. Og for nylig blev version 9 af Opera-browseren frigivet i en beta-version og Mozilla-organisationen frigav en ‘preview alpha-version' af næste generation af Firefox-browsere under navnet Bon Echo Alpha 1.
Hvor betaversionerne af Internet Explorer og Opera henvender sig til almindelige brugere, er Bon Echo Alpha 1 rettet mod udviklere og Firefox-testmiljøet. De nye browsere vil blive fulgt med interesse af webudviklere, da browsernes måde at præsentere websider på, kan betyde succes eller fiasko for de websites, som webudviklerne kreerer.
Samtidig med frigivelsen lovede Microsoft, at beta-brugere i USA, Tyskland og Japan ville få gratis telefonsupport. Det indikerer, at Microsoft tager næste udgave af Internet Explorer meget alvorligt. Efter at Microsoft i midt-halvfemserne vandt browser-krigen mod Netscape, har Internet Explorer i en årrække ellers været så enerådende på browserfronten, at firmaet ifølge kritikere ikke har været innovative med hensyn til browserteknologi.
Det har blandt andet givet open source-browseren Firefox vind i sejlene. Ifølge webmålingsfirmaet Net Applications har Firefox nu over 10 procent af browsermarkedet, mens Internet Explorer har omkring 85 procent.

Firefox-brugere fremhæver en bedre brugergrænseflade, når de skal begrunde deres fravalg af Internet Explorer. Eksempelvis har Firefox i lang tid haft faneblade, så man kan have flere websider åbne i sin browser. Det er først i den kommende version af Internet Explorer, at den får faneblade.
Selvom der på det seneste også er blevet fundet alvorlige sårbarheder i Firefox, er det stadig Internet Explorer der udsættes for de fleste angreb. Microsoft har udtalt, at den kommende Internet Explorer vil have en markant forbedret sikkerhed.
Hvis man har samlet sig en uoverskuelig mængde af favoritwebsteder, vil den kommende generation af Firefox komme belejligt. Den vil blandt andet gemme favoritter i databasen SQLlite, så der bliver mulighed for at lave avancerede søgninger blandt favoritter.

For webudviklere er det dog ikke så meget de forskellige features i de nye browsere som er det interessante. Det er der­imod spørgsmålet om, i hvor høj grad de overholder web­standarder som HTML, præsentationsformatet Cascading Style Sheets (CSS) og grafikformatet PNG. Hvis alle browsere overholder standarderne, er det nemlig ikke nødvendigt at tilrette sider til de enkelte browsere. Lakmusprfor, hvorvidt browsere overholder webstandarder er ACID2-testen. Det er meget enkelt at undersøge, om en browser kan klare ACID2-testen. Man skal gå ind på Web Standards Project website og klikke på ACID2-testen.

Hvis browseren klarer syretesten, vises et smilende ansigt med et "Hello World". Indtil videre er det kun Apple-browseren Safari og den norskudviklede browser Opera som har klaret ACID2-testen. Hverken Firefox eller Internet Explorer har bestået testen. Allerede i juli 2005 skrev Chris Wilson, lederen af Microsofts webplatform, i sin blog, at den kommende Internet Explorer 7 ikke ville opfylde kravene i ACID2. Det skyldes ikke, at Microsoft ikke vil følge standarderne, men at Microsoft-udviklerne ikke kan nå at implementere alle de nødvendige features som ACID2 tester for inden Internet Explorer 7 skal frigives.
Det er dog ikke mange websteder, som udnytter alle features, som ACID2-testen tester for.
Ifølge nyhedstjenesten ­ZDNet siger Dean Hachamovitch, general manager for Internet Explorer, at de fleste websider bliver vist som de skal i den nye betaversion.
- Fordi vi gør de rigtige ting nu, ved at overholde standarder, kan der være problemer med Internet Explorer 6-specifik kode, siger Dean Hachamovitch.

Billedtekst:
Følg udviklingen På www.blogs.msdn.com/ie skriver udviklingsteamet bag Internet Explorer 7 om udviklingen af den nye Internet Explorer.

Boks:
CSS-nirvana
Følg vejen til CSS-nirvana. Webstedet www.csszengarden.com giver anvisninger på anbefalelsesværdige webdesign med CSS og viser vejen til indsigt og oplysning.

OriginalModTime: 27-04-2006 13:00:06




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere