Restore-test som del af backup-rutine

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. april 2006.


En danskudviklet patenteret teknologi vil gøre test af restore mere udbredt.

De fleste virksomheder har efterhånden indarbejdet backup-procedurer som en del af de daglige rutiner, ligesom de fleste har prøvet at genetablere eksempelvis slettede Office-filer. Derimod kniber det med at få testet, om backuppen kan anvendes til at genetablere hele systemer, eksempelvis Exchange, ERP-systemer og databaser.
Glostrup-firmaet Asensus har med en patenteret teknologi sat sig for at ændre det forhold. Efter en backup er udført, går produktet Asensus D:R i gang med at restore backuppen på en restore-test maskine.
- Når backup er foretaget af kunden, læser Asensus D:R automatisk backuppen og tilbagefører kundens platform server for server til andet udstyr. Herefter kan kunden afprøve restoren på det ekstra udstyr, siger Martin Buchhorn Beurling fra Asensus.

I store driftscentre har man ofte etableret såkaldt tvillingeudstyr for at kunne teste, at backuppen kan genskabe det kørende system. For at være sikker på, at backuppen kan anvendes til at genskabe systemet i produktionsmiljøet, skal tvillingeudstyret være en tro kopi af hardwaren i produk­tionsmiljøet. Ifølge Martin Buchhorn Beurling er det ikke nødvendigt med tvillingeudstyr når Asensus D:R anvendes til at teste restore.
- Vi behøver ikke have tvillinge-udstyr. Det er noget af det, som vores patenterede teknologi løser. Udstyret til restore-test kan være mindre enterprise og mere discount-udstyr, siger Martin Buchhorn Beurling.
Løsningen gør det muligt for flere virksomheder at kontrollere, om deres backup også kan anvendes i en krisesituation, hvor produktionssystemet er gået ned.
- Efter kunden har taget sin backup, kan han hurtigt finde ud af, om han har fået det hele med på backuppen. Asensus-løsningen afslutter processen med sammenlignende databaseforespørgsler mellem recovery-testsystemet og produk­tionssystemet. Muligheden for en levende backup-kopi er en ud-af-kroppen oplevelse for mange kunder, siger Martin Buchhorn Beurling.

Direktør Jeppe Andersen fra Klestrup & Partners har ikke oplevet at svæve over sin sjælløse krop, men som konsulent for Københavns Kommune har han med tilfredshed anvendt Asensus D:R til at sikre blandt andet it-infrastrukturen for en række gymnasier.
- Siden 2004 har vi anvendt Asensus D:R til de kritiske elementer i it-infrastrukturen, siger Jeppe Andersen.
Der tages en remote backup af blandt andet Ciscos Access Control Server (ACS) for et trådløst netværk med 200 access points. Munk Hosting står for backuppen, der udføres ved hjælp af Tivoli Storage Manager. Hos Munk Hosting anvendes en VMWare-server med et par virtuelle servere som restoretest-maskiner for Asensus D:R.
- Vi har ikke haft brug for at genetablere vores infrastruktur, men det er betryggende at vide, at restoren er testet, siger Jeppe Andersen.
I forbindelse med strukturreformen bliver de københavnske gymnasier selvejende institutioner og it-infrastrukturen skal derfor deles op i den kommende tid.

Læs også tema side 20-21

OriginalModTime: 27-04-2006 13:01:01




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere