Cybercity-chefer stifter nyt bredbåndsselskab

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 28. april 2006.


Med lave priser og ny teknologi forventer fem tidligere Cybercity-ledere, at deres nye selskab Fullrate har, hvad der skal til for at skabe en konkurrencedygtig bredbåndsudbyder. Målet for 2006 er 6.000 kunder.
Det nystiftede danske bredbåndsselskab Fullrate satser på allerede i år at få fodfæste på markedet for bredbånd og telefoni. Konceptet er i al sin enkelhed lave priser og høj kapacitet.
Teknologien bag er den nye ADSL 2+-teknologi, hvor kapaciteten kan øges til 20 Mbit/s.
- Vi starter ved en 2 Mbit/s-forbindelse, og den pakke omfatter også et telefonabonnement til en pris, der ligger på halvdelen af, hvad konkurrenterne skal have, siger selskabets markedsdirektør Peter Mægbæk.
To Mbit-pakken koster 299 kroner hos Fullrate, der har regnet ud, at et tilsvarende produkt fra TDC og Cybercity koster henholdsvis 474 og 559 kroner.
For 30 kroner oven i kan man ringe ubegrænset til alle fastnettelefoner i Danmark via sit IP-telefoniabonnement.
- Selve produktet er ikke banebrydende, men måden det købes og leveres på er usædvanlig, siger Peter Mægbæk.
Heller ikke enestående
At produktet ikke er banebrydende, er Bernt Østergaard, researchdirektør, Business Telecom Services Europe, enig i.
- Fullrates løsning er hverken banebrydende eller enestående, men absolut bedre end konkurrenternes, siger Bernt Østergaard.
Han mener, at det afgørende for Fullrates forretningsmodel ligger i selskabets evne til at sælge indholdstjenester, der skal lokke kunder væk fra kabel-tv-selskaberne.
- Der er meget små marginer i blot at levere bredbåndsadgang, og almindelige kunder er ligeglade med, om de får 512 kbit/s eller 20 Mbit/s, når de bare browser internettet. Derfor må det nye selskab have nogle IPTV-planer i ærmet, mener Bernt Østergaard.
Skåret overflødigt væk
En af årsagerne til, at Fullrate er billigere end konkurrenterne er, at selskabet kun tilbyder, hvad kunderne efterspørger --bredbåndsadgang og telefoni.
- Vi tilbyder ikke produkter som e-postadresser og adgang til newsserver, siger Stig Myken, administrerende direktør, Fullrate.
Kun på Fullrates hjemmeside kan kunderne købe det nye bredbåndsselskabs produkter og efterfølgende overvåge forbruget i alle detaljer.
- Det nye selskab bruger sjovt nok den samme WDM-infrastruktur som TDC Song (det er derfor Song kan sælge DSL så billigt i Sverige. TDC har ikke anvendt denne teknologi i Danmark endnu), så nu får TDC en dosis af deres egen konkurrence, påpeger Bernt Østergaard.
Fullrate anvender et Gigabit Ethernet-produkt fra svenske Transmode. Den kombination er en teknologisk meget avanceret løsning, der involverer en del endnu ikke indfriede fremtidsforventninger.
- Især mangler der en troværdig network management-platform, påpeger Bernt Østergaard, der nok mener, at 6.000 husstande som kunder på otte måneder er realistisk.
- Men ikke særligt lukrativt, tilføjer han.
Både kobber og fiber
Fullrates løsning baserer sig på TDC's kobbernet ud til kunderne, mens Fullrate fra virksomhedens udstyr hos TDC og ud til selskabets servicecenter køber sig til plads på eksisterende fibernet.
De fem grundlæggere sidder på aktiemajoriteten. Derudover har JMI Invest og Seed Capital investeret i Fullrate. Bag JMI står tidligere CSC-direktør Asger Jensby.
I spidsen for Seed Capital Denmark står Ulla Brocken­huus-Schack, adm. dir. i DTU Innovation samt Trine Winterø, adm. dir. i Symbion Management.

Billedtekst:
De fem grundlæggere af Fullrate kender hinanden fra Cybercity, hvor de alle havde ledende stillinger. Fra venstre er det Stig Myken, administrerende direktør, Kasper Mejlgaard, teknologidirektør, Haktan Bulut, it-direktør, Nicolai Lamborg, økonomidirektør og Peter Mægbæk, markedsdire ktør. Foto: Steen Brogaard

OriginalModTime: 27-04-2006 12:39:39




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere