IBM-mand skal trække Fujitsu Services frem i lyset

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 31. marts 2006.


Hans Iakob Estrup bliver administrerende direktør for Fujitsu Services i Danmark.
En af verdens største leverandører af it-service har hidtil levet et stille liv på det danske marked som leverandør af især dokumenthåndterings- og økonomiløsninger til det offentlige. Men nu skærper Fujitsu Services profilen over hele verden ved at fokusere på ledere, der kan få koncernen til at samarbejde på tværs af landegrænser.
Mange af lederne med den egenskab kommer fra IBM. Og det gælder også for valget af administrerende direktør i Danmark, hvor Fujitsu Services har ansat Hans Iakob Estrup, der de seneste fem år har været nordisk executive i IBM's outsourcingforretning og inden da var chef for Unisys danske aktiviteter.
Hans Iakob Estrup afløser Jarmo Lönnfors, der har været indsat som midlertidig chef i Danmark. Fujitsu Services skal frem i lyset og bruge sin styrke fra det offentlige marked til at fokusere på salg af strategisk outsourcing og bevæge sig ind i den private sektor.
- Vi skal på ingen måde fokusere mindre på det offentlige marked, hvor der netop nu sker meget. Lige nu er vores hurtigst voksende område vores hostede Axapta-baserede økonomiløsning til det offentlige, som hver fjerde af de nye kommuner anvender, fortæller Hans Iakob Estrup.
Mandag kunne han sætte pennen på en kontrakt med region Syddanmark. Og han regner med, at Fujitsu Services økonomiløsning kan komme til at køre i halvdelen af de 98 nye kommuner.
- Hertil kommer der så salg af vores overbygningsprodukter, som skaber et egentligt kommunalt ERP-system. Samtidig er vi, bortset fra ScanJour den leverandør, der har investeret mest i dokumenthåndtering, selvom vi ikke blev valgt som en af de tre officielle FESD-leverandører, siger Hans Iakob Estrup, der gerne ser, at antallet af FESD-deltagere udvides.
Det har nu ikke afholdt kommunerne fra at købe ind hos Fujitsu Services, selvom økonomidirektør Claus Pedersen i september kunne konstatere, at den tøvende indsats over for større it-investeringer i kommunerne havde været hovedårsagen til, at selskabets overskud på godt 178 millioner kroner i 2003/2004 var forvandlet til et underskud på 12,9 millioner kroner i 2004/2005.
Opkøb og organisk vækst
Samme måned blev Fujitsu Services beskyldt for at dumpe priserne, da Næstved Kommune annoncerede købet af en ESDH-løsning med 700 brugerlicenser til et beløb under grænsen for EU-udbud, der dengang var på 1,75 millioner kroner.
- Vores viden om sagsstyring kan vi bruge til at udvide applikationsforretningen i den private sektor og styrke drift og outsourcingydelser. Vi skal vokse både organisk og gennem opkøb af passende løsningshuse og datacentere, siger Hans Iakob Estrup.
På tværs af grænserne
Målet er i løbet af tre år at få omsætningen til at vokse fra de nuværende 181 millioner til mellem 300 og 600 millioner kroner - afhængig af, hvor stor en del af væksten, der vil være organisk og opkøbsbaseret. Men samtidig skal Fujitsu Services også styrkes fra en anden kant:
- Globalt arbejder koncernen nu mere på tværs af grænserne og udnytter løsninger fra hele koncernen. Der er store muligheder i for eksempel de sygehussystemer, der er udviklet i Storbritannien, hvor de er gået fra stenalder til verdensklasse på få år, siger Hans Iakob Es­trup.

Billedtekst:
Hans Iakob Estrups mål som ny administrerende direktør er at få omsætningen i Fujitsu Services mere end fordoblet i de kommende tre år. Foto: Søren Wesseltoft

OriginalModTime: 23-03-2006 14:28:37




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere