Bitfrost Interactive I/S

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. februar 2006.


velkommen til fremtiden
Computerworld præsenterer de kommende uger en række af landets nye it-virksomheder. Det er trods alt dem, samfundet skal leve af fremover.

Stiftere: Ole Steiness (initiativtager), Simon Gjerløv, Kim Riedel, Jakob Ivarsson, Christian Engelbrecht.

Firmastart: August 2004.

Kapitalgrundlag: Egne penge.

Produkt: Edutainment: Læringsspil til skoler og hjem, blandt andet spillet Matematik i Måneby.

Stifternes baggrund: Blandet: Grafikerne er uddannede multimediedesignere med forskellige styrker, programmøren er selvlært og den kreative direktør har erhvervserfaring som spiltester og spilanmelder.

Er det noget helt nyt eller en videreudvikling/forbedring af noget bestående?
- Forbedring. Vi udvikler læringsprogrammerne med udgangspunkt i de computerspil, som børnene selv spiller i dag. Resultatet er underholdende undervisningsværktøjer, som børnene også kan hygge sig med i fritiden trods det faglige indhold, siger Ole Steiness.

Er der udtaget patent?
- Nej, det er svært på et stykke software, ikke mindst et computerspil.

Hvorfor iværksætter:
- Iværksætteri giver mulighed for at udvikle egne visioner og egne strategier for at nå målet. At skabe sin egen virksomhed giver ikke bare mere frihed på arbejdspladsen, det skaber også en ny identitet, en fællesskabsfølelse og hengivenhed for sin virksomhed.

Forventninger:
- Folk skal få kendskab til vores produkter. Den store udfordring er markedsføringen. Produktkvaliteten er på plads. Vi sparer ikke på kvaliteten af vores produkter, og derfor må vi gå internationalt, hvis vi skal overleve. Indtrængen på flere markeder er ret så vigtigt for os.

Hvad er det bedste, der kan ske?
- At flere butikskæder og forlag/udgivere får øjnene op for vores produkters markedspotentiale.

Ambitionsniveau:
- Vi vil gerne ende med 80 - 120 ansatte. I første omgang vil vi bare gerne have råd til at ansætte mere administrativt personale, så vi kan koncentrere os om det, vi er gode til: At lave fængende læringsspil. Vi vil gerne på det internationale marked, med de faciliteter, det måtte kræve, inklusive større kontorforhold.

Hvad er vanskeligst som iværksætter?
- Det er svært for en nystartet virksomhed at trænge ind på markedet. Der skal overskud - eller flere folk - til at tage sig af det administrative. Ikke kun udfyldning af papirer, men også ledelse, bogføring og almindelig drift.

Støtter det offentlige i tilstrækkelig grad iværksættere?
- Ikke økonomisk. Til gengæld er der masser af gratis rådgivning og vejledning at hente både hos skatteforvaltningen og på offentlige sites som Startguiden.dk og Virk.dk. Hvis man tager sig lidt sammen, så er det faktisk ret taknemmeligt at blive iværksætter i Danmark, siger Ole Steiness.

Billedtekst:
ambitioner - Vi vil gerne
ende med 80 - 120 ansatte.
I første omgang vil vi bare gerne have råd til at ansætte mere administrativt personale, så
vi kan koncentrere os om det,
vi er gode til: At lave fængende læringsspil, siger Ole Steiness, Bitfrost Interactive I/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere