Sket i maj

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


DMdatas tekniske direktør, Ole Hamann (billede) overtager direktørstolen i DMdata.
Administrerende direktør i den danske afdeling af norske børsnoterede Data Respons, Brian Sørensen, sælger sine aktier i virksomheden for mere end 3,85 millioner kroner.

Kim Enrum afløser Hans Vitalis som direktør for Tech Data i Danmark. Sidstnævnte bliver administrerende direktør for Tech Data i Norden.

Bestyrelsen i PBS udnævner Flemming L. Jensen til ny administrerende direktør. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør for DMdata og dansk landechef for IBM Global Services.

Videnskabsminister Helge Sanders valgkredse fastslår, at det er slut med Helge Sanders reklameoptræden.

Google, med anslået 200 millioner søgninger dagligt, går i sort 15 minutter. Google afviser rygter om hacking.

TDC køber den svenske systemintegrator Dotcom Solutions for 242 millioner kroner.
Aller-koncernen køber Edbpriser.dk. Aller ejer allerede den norske it-nyhedstjeneste Digi.no.

Apples musikbutik, iTunes, åbner i Danmark, med over en million sange.

Det tidligere 2M-selskab Netpoint, der står bag trådløse hotspots på 125 hoteller, er blevet solgt til amerikanske Wayport for 60 millioner kroner.

En 16-årig svensker er FBI's hovedmistænkte i en omfattende hackersag, som omfatter indbrud hos NASA, det amerikanske forsvar, en række universiteter og netværksproducenten Cisco, hvor det er lykkedes at få fat i dele af virksomhedens programkode.
Gennem investeringsselskabet JMI Invest skyder den tidligere CSC-direktør Asger Jensby (billede) og de tre it-iværksættere Nicolaj Reffstrup, Tommy Ahlers og Morten Lund millioner af kroner i tjenesten Zyb, som gør det muligt at sende og modtage sms'er via nettet over hele verden til lokal takst.

Nationalmuseet udskyder indførelsen af elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH), intranet og workflowsystem på ubestemt tid på grund af besparelser på finansloven.
Forsikringens DataCenters (FDC) omsætning vokser med 10 millioner kroner, men resultatet endte på et rundt nul. Årsagen er, at FDC er et kommanditselskab, hvor ejerne investerer i udvikling af FDC's standardløsning og justerer priserne, så resultatet altid ender på nul. Ejerne har indflydelse på budget og valg af direktør, men ellers ingen fordele.

Den tre måneder lange budkrig mellem Verizon og Qwest om købet af det sidste uafhængige langdistance telefonselskab i USA, MCI, slutter. Qwest trækker sig, efter at MCI fire gange forkaster et højere bud fra selskabet til fordel for et fra Verizon.

En ny variant af e-mail-ormen Sober, der inficerer Windows-pc'er, spreder sig. Virusudbruddet er årets hidtil kraftigste.
For at ende de sidste fire års verserende retssager betaler Hewlett-Packard 1,9 milliarder kroner til producenten af datalagringsudstyr EMC. Freden besegles med en femårs krydslicensaftale.

Ifølge Fyns Amt er en dag nok for dets 8.000 sygehusmedarbejdere til at lære det kommende EPJ-system at kende. Det er hvad der afsat til kurser.

Videnskabsministeriet åbner for ansøgninger til en pulje på ti millioner kroner, der er blevet afsat til at forbedre små og mellemstore virksomheders brug af it i det daglige.
Uenighed om ledelsespolitikken i Scribona fører til en fyring af den danske direktør Jens Viggo Rasmussen (billede). Topchef Tom Ekevall Larsen overtager ledelsen af den danske forretning.
Københavns Kommune beslutter på et møde i økonomiudvalget at fyre Accenture. Opgaven overdrages til KMD. Fyringen kan ende med at koste de københavnske skatteydere flere hundrede millioner kroner. Accenture vil kræve en erstatning på mere end 100 millioner kroner for uberettiget fyring.

Kriminalforsorgen placerer en ordre til en værdi af 20 millioner kroner for 150 elektroniske fodlænker, som skal overvåge fanger i eget hjem, hos Rambøll Informatik.

Telia tester en ny standard, UMA (Unlicensed Mobile Access), til mobiltelefoner, der betyder at mobilen selv skifter til IP-telefoni, når den er i nærheden af det trådløse netværk.

Rigspolitiets it-sektion afslører en svensker, der har forsøgt at skaffe sig adgang til at ændre i danske firmaers hjemmesider. Det er det første forsøg på "phishing" i Danmark.

Børsnoterede Columbus IT Partner taber i første kvartal mere end dobbelt så meget som i det tilsvarende kvartal året før - 4,2 millioner kroner.
En diskfejl får Nordea til at bremse flytningen af sine danske it-systemer til Sverige.

En fusion mellem norske Telavie, det tidligere Bravida Telecom, og Flextronics-datterselskabet Network Services skal skabe en global netværksgigant med 10.000 ansatte og en omsætning på over 5,5 milliarder kroner.
2M Electronic, der har udviklet et tv-infosystem, som bruges på 450.000 hotelværelser verden over, bliver solgt til samarbejdspartneren Locatel Europe Group for et større tocifret millionbeløb. Med i købet følger 35 medarbejdere.
TDC fordobler hastigheden på sine erhvervskunders ADSL-hastigheder.

Den norske it-kapacitet og business angel Carl Espen Wollebekk (billedet) skyder et ukendt antal millioner kroner i den danske softwarefirma Inndevelop Technology og indtræder som arbejdende bestyrelsesformand.

Softwarehuset CSC Scandihealth ansætter Freddy Lykke som ny administrerende direktør.

Den norske Sonofon-ejer, Telenor, køber Cybercity for 1,4 milliarder kroner, hvilket svarer til 15.555 kroner pr. kunde. I samme ombæring køber virksomheden Sveriges næststørste bredbåndsselskab, Bredbandsbolaget for seks milliarder svenske kroner. Stifter og tidligere ejer, Klaus Riskær Pedersen, vil stævne sælger, investeringsfonden Advent International, da han mener, at han og en gruppe ansatte er blevet snydt for 50 millioner kroner.
Danske Jesper Andersen (billede) bliver hentet helt frem i forreste række hos it-giganten Oracle. Han har været i USA i ti år og har haft stillinger hos både Oracle og konkurrenten PeopleSoft, som Oracle har foretaget en såkaldt fjendlig overtagelse af.
Ementors danske direktør, Carsten Dilling, fyrer en række medarbejdere i Århus og Ballerup for at effektivisere koncernen og gøre strukturen mere simpel. Der er tale om 50, primært administrative, medarbejdere.

Dansk Bredbånd fordobler i 2004 sit tab til 40 millioner kroner.

Copenhagen Business School skyder 35 millioner i en total opgradering af Institut for Informatik, hvor instituttet får adgang til selv at tage den nyeste teknologi i brug.

Sonofon skyder 30 millioner i CBB Mobil, der har tabt sin egenkapital, fordi mobilselskabet ikke længere bogfører udgifterne til nye kunder over flere år.
KMD's omsætning på 2,4 milliarder kroner, betyder at selskabet runder en million kroner pr. medarbejder.

Fujitsu Services fyrer sin danske direktør Morten Svendsen (billede) med øjeblikkelig virkning og indsætter i stedet finnen Jarmo Lönnfors.

Sælgerkorpset hos Oracle i Danmark sender et fælles mistillidsvotum til administrerende direktør Stig Jørgensen (billedet) på grund af fyringen af salgschef Steen Knudsen.

Det Berlingske Officin placerer en ordre til et tocifret millionbeløb på et nyt bladsalgssystem til 800 brugere hos SAP Danmark. 30 mand skal arbejde på projektet i to år.

ERP-huset Visma Software i Danmark får ti millioner kroner i støtte fra sit norske moderselskab.

Softwarehuset Edlund deler hvert år 20 procent af overskuddet ud til medarbejdere. Regnskabet for 2004 viser 8,5 millioner kroner - eller 144.000 kroner til hver ansat.
Birkerød og Søllerød kommuner, der sammen bliver den nye Rudersdal Kommune, vil være landets førende kommune inden for digital forvaltning. Storkommunen indgår et samarbejde med Microsoft for at indfri den ambitiøse målsætning.

Bagmandpolitiet opgiver at rejse tiltale mod Nasdaq-noterede Eurotrusts administrerende direktør, Aldo Petersen (billede) og formand, erhvervsadvokaten Karoly Nemeth, for medvirken til mandatsvig på 7,5 millioner kroner. De to overvejer, hvorvidt de vil søge erstatning.

Tetrastar ansætter 55-årige Jørgen Brodersen (billede) som ny administrerende direktør. Han skal overbevise professionelle kunder inden for radiokommunikation om at skifte til den mere sikre mobilteknologi Tetra.

En fejl hos it-leverandøren CSC betyder, at Københavns Politi er uden sagsstyringssystemet Polsas, bødesystem og kassesystem i fire dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere