Visuelle unge driver e-læring i ny retning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. december 2005.


Teknologien er parat, det samme er de studerende. Visuelle virkemidler vil i højere grad indgå i e-læring og tilføje nye dimensioner til undervisningen.

Berlin: E-læring bør være langt mere end traditionel tavleundervisning, flyttet til en computerskærm, lyder et af budskaberne fra e-læringskonferencen Online Educa 2005 i Berlin.
- De generationer, der vokser op nu, er vanvittigt visuelt orienteret. De er vokset op med film, computerspil, grafik og animationer, og deres visuelle læringsstil skærper kravene til undervisningen, siger Helle Meldgaard.
Hun er projektleder på det danske UniVid-projekt, der arbejder med visuel kommunikation under Forksningsnettet ved it-centret Uni-C. Fredag i sidste uge var hun et af de få danske indslag på Online Educa-konferencen med flere end 1.800 deltagere.
Helle Meldgaard fremhæver, at de unges tilgang til læring ændrer sig radikalt i takt med deres adoption af nye teknologier og udvikling af evner til at zappe rundt i flodbølger af informationer.
Hun ser en række fordele ved at tilpasse undervisningen til de unges langt mere visuelle verden. Videosekvenser vil eksempelvis gøre det nemmere for underviserne at fastholde de unges opmærksomhed.
Samtidig viser erfaringerne, at den visuelle tilgang styrker indlæringen, og at det særligt er tilfældet, hvis der tilknyttes interaktive elementer.
- Man vil typisk kunne huske 50 procent af det, man både har hørt og set, når der er gået to uger. Hvis du kun har hørt det, vil det være cirka 10 procent, der sidder fast. Har man derimod både hørt og set og samtidig været interaktiv, så vil op mod 90 procent hænge ved, siger Helle Meldgaard.
Hun forventer, at visuel interaktiv e-læring i løbet af kort tid vil vinde langt større udbredelse.

Helle Meldgaards forventning deles af it-giganter som Microsoft, IBM og Cisco Systems. Direktør for uddannelsessektoren i Cisco Systems, Mike McKeown, bygger forventningen på, at it-arkitekturen i Europa generel er under kraftig udbygning.
- Flere europæiske lande som Skotland og Wales øger it-investeringerne i uddannelsessektoren. Det sikrer den nødvendige platform for udbredelsen af e-læring med eksempelvis video-sekvenser i høj kvalitet, siger Mike McKeown.

Læs mere:
UniVid: www.forskningsnettet.dk/univid
Online Educa 2005:
www.online-educa.com/en/




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure

MAN Energy Solutions

Cloud FinOps Practitioner

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere