Elever fastholdes med sms

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. oktober 2005.


Københavns Tekniske Skole har kørt et pilotprojekt, hvor udeblevne elever får en SMS fra skolen. Det skal fastholde eleven i studiet og reducere antallet af frafald.

- Godmorgen. Vi kan se, du er ikke er kommet i skole i dag. Var det ikke en ide at komme herind og blive klogere?
Sådan kunne ordlyden være i fremtiden, når Københavns Tekniske Skole sender sms'er til elever, som ikke er mødt op til undervisningen.
Københavns Tekniske Skole, KTS, har i et pilotprojekt forsøgt sig med en ny måde at registrere elever på. Udgangspunktet for digitaliseringsprojektet har været: En gang indtastning, aldrig mere indtastning.
Ideen med at bruge oplysningerne fra elevregistreringssystemet i mange forskellige teknologiske løsninger opstod som udløber af skolens arbejde med at digitalisere arbejdsgangene.
- Vi har arbejdet med at udvikle digitale tilmeldinger og ansøgninger til ungdomsuddannelserne. Det vil lette sagsgangen gevaldigt, når vi kan nøjes med at indtaste elevdata en gang og så bruge dem i mange sammenhænge, siger Ole Rømer, inspektør ved KTS Bygge og Anlæg i Rødovre.
Det norske firma At-Worksystems har udviklet løsningen, der blandt andet analyserer fraværsregistrering, så skolen kan gribe ind tidligt, hvis en elev begynder at være meget væk.
I Norge har forsøg reduceret frafaldet fra ungdomsuddannelserne med 50 procent, oplyser det danske firma, som har den danske forhandlerret til systemet, Mutax.

På KTS, der har omkring 5.000 elever om året på sine 13 afdelinger fordelt over hele københavnsområdet, er eleverne sendt i skole af deres mester, altså fra det firma, hvor de uddannes som tømrer, snedker og så videre.
Når en elev udebliver fra undervisning - lovligt eller ulovligt - skal mester have besked om det. Det foregår med en papirskrivelse i fem eksemplarer.
- Det koster frimærker hver gang. Med et system, der automatisk sender e-mails om fravær, kan vi spare mange penge, siger Ole Rømer.
I pilotprojekt-perioden løb KTS ind i en række tekniske problemer, men Ole Rømer mener stadig, at den digitale elevregistrering, med de muligheder, den giver, er vejen frem.
Frafald fra uddannelserne er nemlig værd at bekæmpe for skolerne, der som selvejende institutioner tildeles penge per aktiv elev efter den såkaldte taxameter-ordning.
- Det er billigere at fastholde en kunde, end at skulle skaffe en ny. Det princip gælder også her, mener Ole Rømer.
Skolen får omkring 100.000 kroner per elev om året. Men kun hvis eleven også er aktiv i studiet.

Firmaet Mutax forventer at kunne levere lignende løsninger til tekniske skoler og gymnasier over hele landet.
- Med strukturreformen bliver også gymnasierne selvejende og vil få bevillinger efter taxameterordningen. De vil derfor have endnu større grund til at fastholde eleverne, mener Glen Mandsberg fra Mutax.
Han vil forære skolerne systemet efter no cure - no pay-modellen, og alene tage sig betalt med en procentdel af taxameter-tilskuddet per elev, der som følge af sms-tjenesten fastholdes på skolebænken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere