Konsolideringen giver plads til de små

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


dygtigste - tele- & internetselskaber
Bredbåndsleverandøren Webpartner er bedste tele- og internetleverandør på et marked, hvor flere af de store er blevet opkøbt, og forsyningsselskaberne står på spring.Af
Der er stadig plads til mindre specialiserede udbydere på et bredbåndsmarked, der i det forløbne år har været præget af opkøb og konsolidering. Det viser bredbåndsleverandøren Webpartners placering for andet år i træk øverst i Top 100-kategorien for tele- og internetudbydere.
De mest iøjnefaldende udtryk for konsolideringsbølgen har været TDC's køb af Song Networks sidste efterår og Telenors køb af Cybercity i maj i år.
Nu plejer man at sige, at når elefanterne slås, bliver græsset trampet ned - så når store, ressourcerige selskaber skærper konkurrencen, går det ofte ud over de små. Men i dette tilfælde har opkøbene givet den specialiserede erhvervsleverandør mere luft at manøvrere i, mener Webpartners direktør, Rasmus Helmich.
- Markedet for bredbånds- og internetforbindelser er skarpere opdelt i et privat- og et erhvervsmarked, end mange tror. På privatmarkedet er pris og volumen afgørende. Omvendt afhænger virksomhedernes drift mere end tidligere af brug af internettet, og de har individuelle behov. De opkøbte bredbåndsselskaber er typisk blevet en del af større organisationer, der har fokus på stordriftsfordele og volumen, og det har givet bedre plads for selskaber som os, der leverer individuelle løsninger, siger han.
lidt kedeligere marked
Det har givet Webpartner nye typer kunder.
- Resultatet har været, at vi det sidste år har fået flere store virksomheder som kunder end tidligere. Men det har også gjort markedet lidt kedeligere, at en innovativ leverandør som Song ikke har fået lov at fortsætte en selvstændig kurs, men er blevet underlagt de begrænsninger, som myndighederne underlægger den dominerende operatør, siger Rasmus Helmich.
Webpartner adskiller sig fra de fleste af konkurrenterne ved ikke at have lagt sig fast på at levere over en bestemt teknologi. Selskabet tilbyder løsninger via lysfiber, kobber eller trådløse forbindelse alt efter den enkelte virksomheds behov - og med en vifte af underleverandører.
- Vi er nok mere åbne end de fleste om vort samarbejde med andre leverandører. Det er en branche, hvor alle køber af hinanden - selv om nogle godt kan lide at give det udseende af, at de producerer alle deres bredbåndsydelser selv, som om de fik forbindelserne fra en fabrik i kælderen, siger Rasmus Helmich.
slaget er flyttet til norden
Blandt de selskaber, som Webpartner handler med, er samarbejdspartnerne i Nordic Broadband Services, som sætter selskabet i stand til at levere opkoblinger også i Norge og Sverige.
- Det er ofte en forudsætning for at levere til større virksomheder, at man kan levere til deres kontorer i hele Skandinavien. Man kan sige, at slaget er flyttet fra Danmark til Norden. Desuden giver samarbejdet med norske Catch og svenske DGC os en del opgaver, hvor vi forbinder deres kunders danske afdelinger, siger Rasmus Helmich.
El- og forsyningsselskaberne udgør en anden gruppe, som Webpartner samarbejder med ved at hjælpe en række af dem med at etablere erhvervsløsninger.
- Branchen skal absolut tage energiselskabernes indtræden på markedet seriøst. Der er ikke blot tale om luftige planer. De er i mange tilfælde langt med udrulning af konkrete net. De vil etablere bredbånds-øer, som ofte vil være i stand til at tilbyde bedre forbindelser, end brugerne hidtil har haft. Det vil formodentlig give dem mange kunder i disse områder, siger han.

Billedtekst:
- Efter en periode, hvor virksomhederne gik efter billigere bredbåndsteknologier, har de det sidste år i stærkt stigende grad efterspurgt øget kvalitet i form af højere oppetid og mere fleksible løsninger, siger Rasmus Helmich fra Webpartner, der også sidste år indtog førstepladsen på listen over de dygtigste teleselskaber.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere