It-veteran søger kapital

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 9. september 2005.


Den tidligere Scribonadirektør Jens Viggo Rasmussen er på jagt efter de sidste millioner, der skal bringe hans nye satsning på markedet.

SPORSKIFTE
- Jeg skifter spor, men jeg tager noget it med mig, siger den tidligere direktør for Scribona Danmark Jens Viggo Rasmussen, der kun fik et par dages fred efter fyringen fra Scribona.
- Jeg blev ringet op af en forretningsforbindelse, der fortalte at han havde et problem i Norge, og om det var noget, jeg kunne hjælpe med, fortæller den tidligere Scribonachef.
Problemet i Norge var en brancheapplikation til brug for terapeuter - indeholdende både journaldel, booking, kasse og vidensdeling, der var løbet tør for penge, kort tid før produktet reelt var færdigt.

Norsk kontakt
Jens Viggo Rasmussen fandt projektet interessant og sammen med en business angel har han overtaget aktiviteterne i selskabet og sørget for, at udviklingen kan blive afsluttet.
- Vi har en aftale med den norske terapeutforening, der gerne vil formidle anvendelsen af systemet, men endnu har vi ikke haft kontakt til den danske terapeutforening eller danske kunder. Det er noget af det, vi arbejder på i øjeblikket, siger Jens Viggo Rasmussen.
I øjeblikket er de to investorer på udkig efter en tredje investor, der er parat til at smide mellem en og to millioner i selskabet, der har fået navnet Camsolutions Holding. Dette beløb skal sammen med et forventet indskud fra Vækstfonden og lån i diverse pengeinstitutter bringe den samlede startkapital op på fem millioner kroner, der skal til for at applikationen, der kører som en ASP-løsning, kan komme i luften. Men så er potentialet for en god forretning også stort, lover Jens Viggo Rasmussen.
- Vi vil sælge systemet for mellem 500 og 600 kroner om måneden inklusive service og backup, men på længere sigt er det også planen at tilføje en e-shop, der vil handle med naturprodukter, og med et økonomisk incitament, der betyder, at kunden får rabat, og terapeuten får kommission, så der vil også være penge at hente for terapeuten, siger han.

Millionsatsning
Målet er i første omgang at få godt 3.500 kunder i hele Norden.
- Der er omkring 32.000 terapeuter i Norden, hvoraf 17.000 har en eller anden form for certificering, og ifølge vores business case skal vi bare have 21 procent af disse, hvilket burde være meget realistisk set i lyset af, at der ikke er andre, der går efter det her marked, siger han.
Jens Viggo Rasmussen forventer, at systemet vil være klar i løbet af et par måneder. Han vil dog gerne have finansieringen på plads, før kundejagten går ind.
- I og med, at det er en ASP-løsning, der skal hostes og drives centralt med alt, hvad det indebærer af certificeringer og godkendelser, er det en udgift på plus en million, vi taler om, så jeg vil gerne kunne se finansieringen på plads, inden vi starter med det helt store kunderæs, siger Jens Viggo Rasmussen.

Billedtekst:
- Vi har en aftale med den norske terapeutforening, der gerne vil formidle anvendelsen af systemet, men endnu har vi ikke haft kontakt til den danske terapeutforening eller danske kunder. Det er noget af det, vi arbejder på i øjeblikket, siger Jens Viggo Rasmussen.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere