Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 29. juli 2005.
Inter-Data er så træt af indbrud, at man nu udlover en dusør på 25.000 kroner for oplysninger, der kan opklare et storkup.
WANTED It-distributøren Inter-Data går nye veje for at medvirke til opklaringen af et milliontyveri på selskabets adresse i Silkeborg.
En dusør på 25.000 fra Inter-Data skal skubbe til at fremskaffe oplysninger, der fører til opklaringen af tyveriet.
Inter-Data har været udsat for adskillige indbrud, men ikke tidligere har selskabet udlovet dusør og ligefrem gjort en aktiv indsats for at fange offentlighedens opmærksomhed.
- Vi er ved at være rimelig trætte af det, så det her er en form for forsøg på at handle i stedet for at være lammet, siger direktionsassistent Michael Madsen fra Inter-Data.
Stjålet for 2,5 millioner kroner
- Men i bund og grund er der mere fokus på ham, der står med en attrap og truer sig til 1.500 kroner, end der er på professionelle tyve, der røver for millioner af kroner, siger Michael Madsen.
Han understreger, at han ikke direkte ønsker at kritisere politiet for deres prioriteringer.
Tyvekoster fra tidligere tyverier er af og til dukket op i forskellige sammenhænge, men hos Inter-Data har man ikke kendskab til konkrete domfældelser af tyve, der har lagt vejen forbi selskabets adresse.
Inter-Data fik ved det seneste indbrud stjålet for omkring 2,5 millioner kroner computer-indmad.
Aldrig før er tyve sluppet væk fra virksomheden med så værdifuld en last. Blandt tyvekosterne er dyre ram-blokke fra A-Data og Geil og processorer fra AMD og Intel.
Tyvene er ifølge Michael Madsen gået særdeles professionelt til værks og er som i en anden Hollywood-film blandt andet kravlet og krøbet under stråler fra alarmsensorer.
Forsikringsmæssigt bliver tyvekosterne dækket, men Inter-Data opgraderer nu igen på tyverisikringen. Som det er sket efter hvert eneste tyveri.
- Det giver sig selv, at vi gør alt for at gøre det fuldstændig kropumuligt for folk at komme ind. Det mente vi, at vi havde gjort, men det kan gøres endnu bedre, siger Michael Madsen.