Pengeflovt it-firma tanker frisk kapital

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 29. juli 2005.


Tpacks nuværende investorer har sikret selskabet endnu tre år til at skabe overskud. Kapitaljagtener dog ikke indstillet.
Pengeoptankning De nuværende investorer i teknologiselskabet Tpack i Ballerup har skudt nye millioner ind i foretagendet og dermed leveret et tiltrængt tilskud til den særdeles lavvandede pengekasse.
Investorerne har dermed valgt at bakke op om en ny forretningsplan og strategi, der rækker tre år frem i tiden.
- Kapitaljagten er ikke indstillet, men den er ikke afgørende for selskabets fremtid, siger bestyrelsesformand Mogens Elsberg, direktør i Microsoft Business Solutions, der trådte til som formand i maj.
Tpack udvikler og sælger teknologi til effektiv udnyttelse af transmission af data over telenettet, og de nuværende investorer er Innfond, Slotsbacken, Olicom, Tellabs samt nogle af de oprindelige stiftere. Hvor meget kapital, de er trådt til med, ønsker bestyrelsesformanden ikke at oplyse.
I selskabets treårige levetid er det blevet til et samlet minus på mere end 50 millioner kroner.
Senest med 17 millioner kroner i underskud og en negativ egenkapital på seks millioner kroner i årsregnskabet 2004, hvor selskabets revisor også henledte opmærksomheden på usikkerhed med hensyn til selskabets evne til at fortsætte driften.
Mere kapital velkommen
I den nye forretningsplan er der forventninger om, at selskabet inden for de tre år selv vil være i stand til at lægge penge i kassen og lukke hullerne.
- Det må gerne komme før. Men det er et typisk udviklingsselskab, der giver underskud i starten, fordi der er store udviklingsomkostninger, og så skal salget gerne begynde at virke. Og det er også det, der er blevet lagt op til i den nye forretningsplan, siger Mogens Elsberg.
Der kigges fortsat på mulighederne for at få skudt kapital ind fra anden side, selvom det ifølge bestyrelsesformanden ikke længere er tvingende nødvendigt.
- Hvis vi skal ekspandere yderligere eller gøre et eller andet andet, så ville det nok være gavnligt, men i øjeblikket er der tilstrækkelig kapital til, at strategien kan gennemføres, siger Mogens Elsberg.

Billedtekst:
Bestyrelsesformand Mogens Elsberg påpeger, at Tpack er et typisk udviklingsselskab, der giver underskud de første år.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere