Fra skalpel til portal

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 1. juli 2005.


Scott/Tiger har stiftet datterselskabet Portal Solutions, der skal rådgive om portalløsninger. Selskabets nye direktør er både læge og tidligere administrerende direktør for N.C. Nielsen.

Fingrene i Mulden 
Det er en person, der på egen krop kender betydningen af en ordentlig portalløsning, som Oracle-huset Scott/Tiger har sat i spidsen for sit nye datterselskab, Portal Solutions.
Den nye direktør, Morten Falck Larsen, kommer fra en stilling som administrerende direktør for N.C. Nielsen Hospitalsudstyr, der blandt andet sælger højteknologisk kirurgisk udstyr til hospitaler i Skandinavien, og hvor han selv har stået i spidsen for at skabe den første Oracle Portal i Europa.
Men efter 13 år som administrerende direktør dropper Morten Falck Larsen den administrative titel og skal kun sidde i spidsen for sin egen afdeling, der indtil videre ikke har yderligere ansatte. Skiftet i ansvar bekymrer imidlertid ikke den nybagte it-direktør.
- Det har jeg det herligt med. Når man har siddet i tyve år og været i spidsen for sit eget, er det skægt at slippe for nogle af de administrative dele. Det er sjovere at komme ud og lave forretning. For Scott/Tiger er jeg jo kommet ind på et niveau, hvor man kan bruge min forretningsmæssige baggrund.
Med stillingen som direktør i Portal Solutions udlever han en drøm, som han længe har haft:
- Da internettet tog fart for en del år siden, gik jeg med en drøm om at arbejde med det, fordi jeg synes, mediet er spændende. Så det er en gammel drøm, der nu er faldet på plads, fortæller Morten Falck Larsen.

Kodede om natten
Morten Falck Larsen så tidligt nettets muligheder for at bringe kunde og leverandør tættere på hinanden og sikrede sig i 2000 en preview-version af Oracle Portal. Han blev den første i Europa, der udviklede en portal-løsning på Oracles koncept. Og det var ikke kun som initiativtager til projektet, at Morten Falck Larsen spillede en afgørende rolle.
- Jeg har siddet mange nætter og kodet vores egen hjemmeside, for jeg synes, det er spændende. Så jeg må sige, at jeg har haft hænderne helt nede i programmerne, siger han.
Morten Falck Larsen er uddannet læge, men har de sidste tyve år været ansat i N.C. Nielsen, dog med en afstikker på tre år som personalekonsulent i Mercuri International. Siden 1992 har han været administrerende direktør i N.C. Nielsen, hvor han stadig er medejer og formand for bestyrelsen. Stillingen som topchef i den store handelsvirksomhed kunne dog ikke få Morten Falck Larsen til at slippe tasterne:
- Det er måske lidt usædvanligt i forhold til den funktion, jeg har siddet i, men jeg har rent faktisk siddet og kørt vores administrative system på en Oracledatabase, og da Oracle kom med sin portal, så kastede vi os ud i det.

Nye tekniske muligheder
Kombinationen af forretningsforståelse og teknik vil få stor betydning
i hans nye job, for-
forventer Morten Falck Larsen:
- Der er mange, der er fantastisk gode til at lave internetløsninger, både rent teknisk og grafisk. Der er også mange, der er gode til at lave virksomhedsudvikling, men det er ikke mange, der har kombinationen. Vi kan bidrage med dyb forretningsforståelse for virksomhedsprocesser, men vi ved samtidig, hvad man
har af muligheder med helt moderne tek-nik.
Den tekniske forståelse kan ifølge den nyudnævnte direktør også vise sig at være en styrke i sig selv.
- Man kan diskutere, hvad der skal komme først, men en gang imellem kan de tekniske muligheder inspirere til at give nogle forretningsmæssige løsninger, som man ikke tænker på, hvis man ikke ved, hvad man har af tekniske muligheder, siger han.

Nye udfordringer
Den nye virksomhed skal operere inden for tre områder. Dels den forretningsmæssige rådgivning, som Morten Falck Larsen allerede er godt i gang med, og så salg af deciderede løsninger, i det omfang ressourcesamspillet med Scott/Tiger tillader det. Desuden forventer den nye virksomhed også at satse på undervisning.
To projekter er i hus, og det ene projekt er allerede vokset betydeligt i omfang, oplyser Morten Falck Larsen, efter kunden er blevet præsenteret for nye tekniske muligheder.
- Vi håber meget i løbet af efteråret at kunne udvide, så vi mod slutningen af 2006 er oppe på fem konsulenter, men med vægt på konsulentdelen frem for teknikdelen, så de bliver nok svære at finde, siger han.

Billedtekst:
- Det er måske lidt usædvanligt i forhold til den funktion, jeg har siddet i, men jeg har rent faktisk siddet og kørt vores administrative system på en Oracledatabase, og da Oracle kom med sin portal, så kastede vi os ud i det, siger direktør i Scott/Tiger Portal Solutions Morten Falck Larsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere