Microsoft åbner for M-Net

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 1. juli 2005.


Microsoft Danmark og Ementor Danmark har indgået samarbejdsaftale om integration af Ementors overvågningsprodukt M-Net
med Microsofts overvågningssystem MOM.

OVERVÅGNING 
Ementor i Danmark har indledt tæt samarbejde med Microsoft om integration af Ementors produkt til håndtering af komplicerede it-installationer, M-Net, med Microsofts overvågningsprodukt MOM (Microsoft Operations Manager).
Både Microsoft og Ementor har produkter til system management, men i Microsoft har man erkendt, at det er mere formålstjenligt at arbejde sammen med Ementor end at forsøge at udkonkurrere selskabet.
- Ementor har været på banen med det her i mange år og håndterer allerede i dag over 80.000 arbejdsstationer, så frem for at prøve at konkurrere med dem, har vi valgt at gå sammen, siger divisionschef Erik Kaae, Microsoft Servere.
M-Net konkurrerer på flere områder direkte med Microsoftproduktet SMS (System Management Server), og med det nye samarbejde bliver det muligt for begge produkter at blive overvåget fra Microsofts applikationsovervågningssystem MOM.
- M-Net kan nu overvåges fra MOM. De kunder, der har en M-Net-løsning, og som overvejer en management-løsning til blandt andet overvågning af M-Net, har ikke tidligere kunnet bruge et managementprodukt fra os, men det kan de nu, siger Erik Kaae.
Færre partnere
Aftalen med Microsoft har ikke været uden visse bekymringer fra Ementor Danmark, men divisionsdirektør Niels Henrik Sodemann afviser, at Ementor nu har inviteret gøgeungen om bord.
- Det er en af de overvejelser, vi har haft. Vi er jo oppe mod en af de stærkeste softwareorganisationer i verden, og intentionen er, at vi hellere vil samarbejde med dem end være direkte konkurrenter i denne sammenhæng, fortæller Niels Henrik Sodemann.
Ementor er i øjeblikket inde i en proces, hvor antallet af partnere skal skæres ned, og Niels Henrik Sodemann gør opmærksom på, at her spiller Microsoft en helt central rolle som primær partner for Ementor.
- Ementor er ude i en kurs, der hedder at skærpe virksomheden. Hvor vi tidligere havde 200 partnere på paletten, så er vi nede på ganske få strategiske partnere i øjeblikket, og her er Microsoft en af de centrale, siger han.
Aftalen indebærer foruden hjælp til integration af M-Net i MOM også fælles markedstiltag, og i første omgang er målsætningen at få ti kunder på den nye platform inden årets udgang - eksisterende eller nye kunder.
- Det er den første målsætning, og den er ikke særlig aggressiv, idet vi allerede har fået de første tilkendegivelser fra kunder, der er interesserede, siger Niels Henrik Sodemann.
Når det danske marked er blevet bearbejdet, er det meningen, at konceptet skal bringes til Norge, hvor Ementor allerede har solgt godt af M-Net. Og så håber parterne, at Sverige og resten af Europa kommer bagefter.

Billedtekst:
- Hvor vi tidligere havde 200 partnere på paletten, så er vi nede på ganske få strategiske partnere i øjeblikket, og her er Microsoft en af de centrale, siger divisionsdirektør Niels Henrik Sodemann, Ementor Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere