HP: Kroppen vil erstatte pc'er

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. april 2005.


Ifølge HP vil computerne, som vi kender dem i dag, om få år være erstattet af en banebrydende teknologi; Holistic Organic Technology - den menneskelige computer.

HOT - Holistic Organic Technology - eller på dansk: Holistisk Organisk Teknologi. Læg godt mærke til de tre ord. De vil inden for få år erstatte ordet Personal Computer. Det er i hvert fald hvad HP sagde på en pressekonference sent torsdag aften. HOT er ikke en enkeltstående teknologi, men kombinationen af en række forsknings- og udviklingsresultater som HP har gjort de seneste år. HP mente selv, at lanceringen af HOT var så betydningsfuld, at de sendte den live via nettet torsdag aften.
Her fortalte Eugene Hatley fra HP's Bristol-laboratorium, at kroppens elektromagnetiske felt kan udnyttes til at emulere en computer.
Det er især resultater indenfor nano- og bio-teknologi, der muliggør HOT-teknologien, som HP ikke tøver med at kalde et paradigmeskift.
Blandt andet anvendes Bristol-laboratoriets forskning indenfor lagringsteknologi på molekyleniveau til at realisere HOT. Det japanske selskab NTT har også medvirket til udviklingen af HOT ved at stille deres ekspertise indenfor HAN (Human Area Network) til rådighed. Kroppens elektromagnetiske felt kan styres ved hjælp af en række små chips, der kan indbygges i tøjet. Chipsene anvender Electromagnetic Field Control (EFC)-teknologien som Bristol-laboratoriet har arbejdet med i fire år (omtalt i Computerworld CTO's januar-nummer), og som eksempelvis gør det muligt at anvende venstre arm som storage, mens højre arm fungerer som CPU. Altsammen ved, at de små chips manipulerer kroppens elektromagnetiske felt. Ifølge HP er 20 EFC-chips nok til at lave en HOT-computer ud af en person af normalstørrelse.

Holistic Organic Technology kommer ikke til at stå alene. Det er først, når teknologien kobles sammen med Advanced Intelligent Readiness (AIR), at potentialet i det nye paradigme bliver udnyttet fuldt ud.
- HOT, eller kropscomputeren som vi populært kalder den, fungerer først rigtigt når den kombineres med Advanced Intelligent Readiness, fortæller Henrik Sinnbeck, direktør for HP's pc-forretning i Danmark.
AIR opstod ved et tilfælde. En af forsøgspersonerne i Bristol-laboratoriet havde aftenen forinden en række HOT-tests fået foretaget en aura-healing.
- Resultaterne for forsøgspersonen blev dramatisk forbedret, fortæller Eugene Hatley.
- Da forsøgspersonen fortalte om aura-healingen, var vi først skeptiske, men kontrolforsøg viste, at det havde bevirket en voldsom forbedring af HOT's processorkraft og lagerkapacitet.
- Jeg ser frem til at udvide vores forretningsområde til kropscomputere. Vi er langt foran konkurrenterne på det her område, siger Henrik Sinnbeck, der selv betegner sig som et helt menneske i kontakt med sit indre computerpotentiale.
HP regner med, at paradigmeskiftet vil skabe helt nye forretningsområder og forøge omsætningen på service-området.
- Aura-healing vil blive et stort forretningsområde for os, mens vi på krystalhealing og meditationsområdet vil alliere os med partnere, fortæller Henrik Sinnbeck.
HP's strategigruppe forventes at fokusere megen energi på de nye muligheder der ligger i HOT AIR-teknologien.

Boks:
Holistic Organic Technology (HOT) består af en række teknologier, som HP har udviklet. Baserer sig på en række gennembrud i nano- og bio-teknologisk forskning.

Advanced Intelligence REadiness (AIR) består af en række øvelser til at optimere kroppens elektromagnetiske felt, så kropscomputerens clockfrekvens øges og lagringskapaciteten forbedres. Ved hjælp af aura-healing, krystaller, meditation og zen-budhistiske øvelser kan man, ifølge HP-forskerne, mere end fordoble ydeevnen af kropscomputeren.

Human Area Network (HAN) er den betegnelse, man bruger om kroppens elektromagnetiske felt, når det manipuleres til at emulere en computer.

EFC-processorer indbygget i tøjet genererer en CPU i et designeret område af kroppens elektromagnetiske felt. Indtil nu er det lykkedes HP's forskere at opnå en processorkraft, der med den nuværende teknologi kan nå op på nogenlunde at modsvare en Intel Pentium 4-processor på 3,73 GHz. Dette er dog stærkt afhængigt af, hvor meget procesoren kan accelereres på baggrund af den enkelte brugers AIR-levels.

EFC-SToragechips indbygget i tøjet genererer et lagringsmedie i et designeret område af kroppens elektromagnetiske felt. Kombineret med AIR-optimering kan hver EFC-storagechip generere op til fem gigabyte lagringskapacitet.

Andre EFC-chips indbygget i tøjet genererer designerede områder af kroppens elektromagnetiske felt til eksempelvis grafik, lyd og forskellige in- og output-interfaces.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere