Styrket ud af krisen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 28. januar 2005.


Peregrine Systems har været derude, hvorfra ingen softwarevirksomheder før er kommet levende tilbage. Trods betalingsstandsning
og et liv i limbo i halvandet år er selskabet nu tilbage.

Her Har I os tilbage En rutsjetur fra 60 medarbejdere til kun tre i Norden er det mareridt, som Peregrine Systems har været igennem de seneste to år - bare i Norden. Globalt set er medarbejderstaben gået fra 4.600 til godt 600, og tabene i virksomheden beregnes i milliarder. Men trods den dramatiske udvikling, der blandt andet også omhandler sigtelser mod otte tidligere topchefer, er virksomheden stadig på banen.
- Vi er kommet styrket ud af krisen. Vi har fået en ny strategi, og vi har på mange måder energi som et nystartet selskab - blot med den tilføjelse, at vi stadig har over 100 nordiske kunder med i bagagen, siger den nye nordiske salgsansvarlige, Henrik Madsen.
For selv om modgangen for Peregrine har været bastant, har den ifølge Henrik Madsen ikke kostet kunder, og udviklingen af produkterne er også foregået stort set som planlagt.
- Vi har nogle fantastisk loyale kunder, der trods alt har stået os bi og været trofaste mod produktet, siger han.

Fokus på partnere
Peregrine hjælper først og fremmest store virksomheder med at holde styr på processerne omkring it-håndtering.
Oprydningen i selskabet har blandt andet medført en ændret strategi, så alt salg foregår gennem partnere. I Danmark er det først og fremmest IBM, der er den store partner, men også norske Rubik forhandler Peregrines løsninger til system- og licenshåndtering, som i Peregrine-sprog kaldes service management og asset management. Ud over forhandlere arbejder Peregrine sammen med blandt andet Dana Consult, der implementerer og er konsulenter på Peregrines løsninger.
Henrik Madsen tilskriver det Peregrines produkter, at kunderne ikke flygtede, da krisen satte ind.
- Jeg tror, der er mange, der gerne ville sikre sig vores teknologi, så kunderne har været overbeviste om, at løsningerne ville leve videre, men måske i et andet firma, fortæller han.
Ejerne af Peregrine Systems har dog hidtil afvist at sælge selskabet og har netop ønsket at fortsætte som uafhængigt softwareselskab.
- Fordelen ved vores løsning er, at den er uafhængig af, hvilken systemmanager-leverandør, kunden har. De fleste andre systemløsninger er baseret på systemmanager-løsninger fra en bestemt leverandør, og hvis Peregrine var blevet solgt, kunne man forestille sig, at systemerne ville blive tilpasset netop denne leverandørs produkter, siger Henrik Madsen.

Nyt marked
Han betegner markedet for systemhåndteringsløsninger som modent.
- De fleste store virksomheder har allerede implementeret en løsning, så det handler om at stjæle markedsandele fra hinanden, siger han.
Her er ikke mindst outsourcing en vigtig strategisk parameter og et område, hvor Peregrine ønsker at stå stærkt.
Men den amerikanske softwareleverandør, der har hovedkvarter i San Diego i Californien, sælger også en helt ny suite af produkter rettet mod de stigende problemer, mange virksomheder har med håndtering af licenser til software.
- I USA er det meget almindeligt, at softwarefirmaer foretager licensrevision i virksomheder for at se, om kunderne har orden i antallet af licenser. Det er en udvikling, som vi også vil se i Europa. Men her er problemet snarere det modsatte, at virksomhederne har langt flere licenser, end de har brug for. Så et system til licenshåndtering kan være en stor fordel for virksomhederne, siger Henrik Madsen.

Stadig én stor familie
For et år siden var der kun én ansat i Pergrine Norden. I dag er der tre, og Henrik Madsen forventer, at der inden sommeren vil være ansat to mere, så det er ved at gå den rigtige vej for selskabet.
- Peregrine-familien, hvis man kan sige det, er sådan set stadig lige stor. For dels er mange af medarbejderne kommet til IBM, Dana Consult og Rubik og dels er mange gået til vores kunder. Så der er stadig meget Peregrine-viden derude, men i kraft af vores nye partnerstrategi, hvor alt salg går gennem partnere, kommer vi nok aldrig op på 60 medarbejdere igen, siger han.
Selv om Peregrine i dag har overladt alt salg til partnerne, understreger Henrik Madsen, at det langt fra betyder, at Peregrine er blevet usynlig i salgsarbejdet.
- Vi deltager meget aktivt, hvor vi kan komme til, så vi er bestemt meget involveret i salgsarbejdet og kan være brobygger, men det er bare ikke os, der sender fakturaen, siger han.
Inden for de seneste måneder er det lykkedes for Peregrine Norden at lukke ti aftaler, og virksomheden har desuden sikret sig en helt ny kunde i Finland.

Billedtekst:
- Vi er kommet styrket ud af krisen. Vi har fået en ny strategi, og vi har på mange måder energi som et nystartet selskab
- blot med den tilføjelse, at vi stadig har over 100 nordiske kunder med i bagagen, siger salgsansvarlig for Peregrine Norden, cand.polit.Henrik Madsen, der tidligere har haft stillinger i både TopDanmark, IBM, Siebel og senest kommer
fra PeopleSoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere