Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.
WM-data sælger sin elektroniske sags- og dokumenthåndterings-forretning (ESDH) til norske Software Innovation, som dermed sætter sig tungere på det offentlige marked.
Topnordic tager endnu et skridt i sin strategi om at blive Nordens største it-forhandler, da det køber norske Itechnology for 11 millioner kroner.
Batteriproducenten Danionics fyrer alle medarbejdere i Odense for at modvirke effekten af en svagere dollarkurs. Dermed er al aktivitet flyttet fra den fynske hovedstad til kinesiske Shenzen.
Leif Carlsen overtager roret i Ravenholm Computing efter Klaus Hansson, som får en fyreseddel oven på et skuffende regnskabsår.
Post Danmark køber Data Scanning med 110 medarbejdere og bliver dermed en førende spiller på markedet for scanning af breve herhjemme.
Microsoft udnævner Klaus Holse Andersen til øverste chef for Microsoft Business Solutions i EMEA. Stillingen er ny og skal sikre, at udviklingsfolkene i Vedbæk - det tidligere Navision - holder sig fremme i skoene i Microsoft-koncernen.
Danske virksomheder er for dårlige til at fastansætte it-folk. I stedet brænder de mange penge af på at købe dyr ekstern it-hjælp. Det koster kassen, og virksomhederne går samtidig glip af et stort udviklings-potentiale, mener it-fagforeningen Prosa.
Hitachi Danmarks direktør gennem 22 år, Jørgen Kjærgaard (billedet) forlader virksomhedens danske hovedkvarter i Nærum. Han bliver overflødig, da Hitachi etablerer en fælles nordisk organisation.
Internetselskabet Eniro melder ud, at det lukker nettjenesten Sol.dk, der er blandt Danmarks 15 største websites, i begyndelsen af 2005.
Microsoft lancerer årets største spiludgivelse, da det sender Xbox-spillet Halo 2 på gaden. Softwaregiganten forventer at sælge mindst 10 millioner eksemplarer.
Udviklingsfirmaet Maxon Telecom i Aalborg går konkurs. Samtlige 102 medarbejdere mister deres job. Store økonomiske problemer hos Maxons koreanske moderselskab er baggrunden for konkursen.
Flere og flere af it-branchens ansatte vil stå i fagforening. Det er stik imod tendensen på det øvrige arbejdsmarked, hvor organiseringsgraden er faldende.
CSC overtager it-driften i Scandinavian Airlines Systems norske datterselskab SAS Braathens. Aftalen er en fortsættelse af flyselskabets strategi om at fokusere på flydriften og lade andre om it-driften og har en værdi på op mod 400 millioner kroner.
It-distributøren Bridema vokser ud af ejer-familiens skød, da selskabets administrerende direktør, Dean Nielsen, køber sin stedfar og lillebror ud af selskabets ejerkreds.
Ubetalt overarbejde får tidligere ansatte i verdens største spilforlag, Electronic Arts, til at lægge sag an mod selskabet. Dermed kommer lange arbejdstider og hårdt stress i den hastigt voksende spilbranche frem i dagens lys.
Servicevirksomheden Infocare vinder en servicekontrakt med Rigspolitiet, der betyder, at virksomheden skal servicere blandt andet 15.000 pc'er, printere og skærme fordelt over politistationer i hele landet.
Konkurrencestyrelsen fastslår, at TDC misbrugte sin dominerende stilling på det danske telemarked, da det tvang Telia til at betale over 900 procent mere, end Telia selv ville kunne udføre en bestemt opgave for.
Investeringsfonden Axcel, som købte Nettest for en krone for et år siden, forventer at hente mindst 1,1 milliard kroner ved et salg af selskabet. Nettest udvikler software til overvågning af mobilnet og sidder på en fjerdedel af verdensmarkedet.
De ansatte surfer så meget privat på jobbet, at flere og flere arbejdsgivere indenfor de kommende år vil overvåge deres ansatte, mener medlemmerne i HTS, Handel, Transport og Serviceerhvervene.
Preben Elkjær, dansk fodbolds førsteangriber gennem 1980'erne, danner sammen med Bluecom-stifteren, Thomas Olsen, selskabet 2Partner, som skal score telekunder til Tele2 på erhvervsmarkedet.
En Computerworld-læser idømmes 10 dagbøder på 250 kroner for at hacke betalingssystemet Valus. To andre tiltalte bliver frifundet ved Københavns Byret.
På grund af de mange hacker- og virusangreb er efterspørgslen efter sikkerhedseksperter i så kraftig vækst, at det er svært at skaffe nok kvalificeret arbejdskraft, mener analysevirksomheden IDC.
Skatteminister Kristian Jensen foreslår at nedsætte selskabsskatten fra 30 procent til 28 procent. Meldingen bliver modtaget med begejstring i it-branchen.
ERP-selskabet Hansaworld mister sin danske direktør Søren Larsen, som skal være salgsdirektør hos Maconomy. Hansaworlds fire ansatte i Danmark skal fremover styres af den svenske landechef.
Danmark overhaler Sverige og er verdens førende land, når det gælder samfundets evne og vilje til at deltage i informationsrevolutionen. Det viser analyseinstituttet IDC's ISI-indeks, der har målt 53 landes brug af informationsteknologi.
Byretten i Tåstrup afgør, at mobilselskabet Telmore er løbet fra et løfte om at give medarbejderne en bonus ved et salg af selskabet. Da Telmore blev købt af TDC for 400 millioner kroner, var medarbejderne stillet op til 20 millioner kroner i udsigt. De fik 1,7 millioner kroner - til deling.
Det Digitale Nordjylland har ikke fået optimalt udbytte af de 655 millioner kroner, der er blevet investeret. Det viser en evalueringsrapport af Det Digitale Nordjylland, som Teknologisk Institut har udarbejdet.
Telias fastnetafdeling i Danmark vil fyre op mod 40 ansatte. Fyringerne kommer uafhængigt af den store fyringsrunde, som venter i 2005, når Telia og Orange smeltes sammen til ét selskab.
Teknologivirksomheden Synergetic Computing Systems går fallit, efter selskabet ikke har været i stand til at finde nye investorer til at støtte videreudviklingen af selskabet processor-teknologi.
Computer Associates er Danmarks bedste udenlandske og den bedste it-arbejdsplads. Det viser en undersøgelse, som Great Place to Work Institute har foretaget sammen med Berlingske Nyhedsmagasin.
Lederne af danske it-selskaber stiger dobbelt så meget i løn som den gennemsnitlige erhvervsleder. IT-Brancheforeningen mener, at mange chefer har fået ekstra i lønposen for gode resultater i 2003.
Den tidligere danske topchef i Microsoft og salgsdirektør i TDC, 43-årige Peter Max, får nyt job som leder af netværksproducenten Zyxel Communications' nordiske division.
En undersøgelseskommission indleder kulegravningen af, hvorfor der ikke blev grebet ind over for et hul i skattelovgivningen, som teleselskabet TDC udnyttede til at score et milliardfradrag via sit tyske datterselskab.
Henrik Rasmussen får efter 13 år i SAP, heraf syv som direktør, ansvaret for hele den nordiske forretning. Den skal ledes fra København, som også bliver vært for den næste store SAP-konference i foråret 2005.
TDC får Telmore-stifteren Frank Rasmussen til at være kaptajn for søsættelsen af discount-konceptet Easymobile i Storbritannien. Han køber samtidig en 20 procent ejerandel i TDC's europæiske discountsatsning.
En blind, autistisk iraker bosiddende i Danmark bliver sigtet for at hacke blandt andet TDC og Banedanmark. Den 24-årige mand fandt genveje i telefonsystemerne, så han kunne ringe gratis til den nordlige del af Irak, hvor han kommer fra.
Det lille softwarefirma Tabulex melder kommunekæmpen KMD til Konkurrencestyrelsen. Tabulex mener, at KMD har misbrugt sin dominerende stilling på markedet til at presse de bornholmske skoler til at skille sig af med Tabulex og i stedet vælge KMD.
Med en måneds forsinkelse er Microsofts Navision 4.0 klar i en dansk udgave. Systemet blev taget ud af den store internationale lancering i allersidste øjeblik på grund af problemer med sprogdelen.
TV2 lancerer en bredbåndstjeneste, som giver adgang til at se TV2's programmer i høj opløsning via internettet. Dermed kan brugerne mod betaling se programmerne, når de har lyst. I foråret 2005 bliver programmerne suppleret med film.
Mens Peter Perregaards advokater sender beviser for uretmæssig bortvisning til Oracles advokater, skifter han karrierespor og bliver partner og medejer af softwarehuset Cbrain, der er grundlagt af Maconomy-stifteren Per Tejs Knudsen.
Et selskab med fokus på mobile multimedier bliver det næste projekt for den danske mobil-pioner Juha Christensen, som er på vej væk fra Macromedia efter kun ni måneder i jobbet.
Rene Stockner (billedet) forlader stillingen som global produktchef for Microsoft Business Solutions Navision-system. Han skal i stedet være administrerende direktør for danske Giritech.