IP-pioner solgt til ærkerival

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


netdesign: Danskernes umættelige appetit på IP-telefoni bragte i 2004 netværksselskabet NetDesign tilbage på vækstsporet, så det var et toptrimmet selskab, der den 1. december blev solgt til sin værste konkurrent, TDC.

I 2004 kastede virksomheder og offentlige myndigheder sig i stor stil ud i investeringer i IP-telefoninetværk, og det smittede af på netværksselskabet NetDesign fra Farum.
- Vi har haft forrygende travlt, og det ser ud til, at vi holder budgettet og opnår en omsætningsfremgang på 30 procent i 2004, siger Jørgen Kragbøll, direktør for NetDesign.
Holder hans forventninger stik, sælger selskabet telenetværk og serviceydelser for omkring 360 millioner kroner i 2004. Det er stadig et stykke fra jubelåret 2001, hvor selskabet omsatte for hele 450 millioner kroner.
- Det var inden bunden røg ud af telemarkedet, og vores omsætning faldt støt indtil andet halvår 2003, hvor det begyndte at gå den rigtige vej igen, siger Jørgen Kragbøll.
Han forventer, at IP-telefoni-boomet fortsætter i 2005, hvor målet er at øge omsætningen med yderligere 25 procent. Dermed er selskabet nået op på niveauet før telemarkedets kollaps, og det var derfor et NetDesign i topform, der den 1. december fik ny ejer. TDC købte det for 350 millioner kroner.

Salget belønner de knap 40 medarbejdere, som i år 2000 i gennemsnit smed 550.000 kroner på bordet og hjalp direktionen, Bent Balsby og Jørgen Kragbøll, med at købe NetDesign ud af TietoEnator.
Medarbejdere og direktion ejede 75 procent at selskabet, mens FIH Erhvervsbank ejer resten.

Medarbejderne kan se frem til en klækkelig belønning. Det samme kan de to direktører, som får knap 150 millioner kroner ud af salget.
Købet betyder, at TDC får en stor konkurrent mindre, da NetDesign det seneste år har vundet flere store ordrer for næsen af TDC. Købet kommer i kølvandet på TDC's køb af selskabet Song Networks, der leverer hurtige tele- og data-tjenester til erhvervslivet.
- TDC har positioneret sig stærkt i det danske IP-marked de seneste par år, og med de samlede kompetencer fra TDC, Song og NetDesign bliver vi en af de største pan-nordiske leverandør af IP-baserede kommunikationsløsninger, mener direktør Martin Lippert, TDC Erhverv.

I 2004 slog NetDesign blandt andet TDC i en stor ordre til BEC - Bankerne EDB Central. Her skal netværksselskabet udskifte godt 6.000 analoge tele-installationer hos 78 danske pengeinstitutter på tre år. Også DR havde bud efter NetDesign, da de skulle finde en leverandør af et omfattende IP-netværk i den nye DR Byen på Amager. Igen løb NetDesign med ordren for næsen af TDC.
- Vi har også haft travlt i Århus, hvor kommunens kontorer er blevet koblet sammen i et fiber højhastighedsnetværk, Århusnettet. Den levering er netop afsluttet til aftalt tid og pris, siger Jørgen Kragbøll.
Han fortæller, at NetDesign har gravet godt 200 kilometer fiberkabler ned i og omkring Århus og opstillet 78 centraler, hvorfra Århus Kommune betjenes med datatjenester. På længere sigt er det også planen, at fiberinfrastrukturen skal åbnes for århusianernes private hjem samt erhvervslivet generelt.

Billedtekst:
Godt gjort. De to direktører Bent Balsby (tv.) og Jørgen Kragbøll købte sammen med FIH Erhvervsbank og 55 medarbejdere NetDesign for cirka 100 millioner i år 2000. 1. december i år betalte TDC 350 millioner kroner for selskabet.
Arkivfoto: Torben Klint

Boks:
flest certificeringer
Netdesign er den virksomhed i Danmark, der har flest certificeringer fra Cisco, som er verdens største leverandør af netværksudstyr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere