Unisys øger fokus på sikkerhed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 17. december 2004.


Den nye topchef for Unisys, Joe McGrath vil øge fokus på levering af sikkerhed. En række store projekter i Kina og USA har givet den amerikanske it-leverandør mod på også at sælge sikkerhedsløsninger til private virksomheder.
NY I JOB Sikkerhed er i fokus for Unisys' nye topchef, Joe McGrath, der dog ikke lover de store ændringer i forhold til sin forgænger, Larry Weinbach.
Unisys har efter 11. september 2001 været involveret i en række sikkerhedsprojekter med forskellige amerikanske myndigheder, og Joe McGrath oplyser, at netop sikkerhed vil blive et strategisk fokusområde for Unisys.
- Vi kalder det med et glimt i øjet for "Det Store S", men som resultat af 11. september er der i USA foretaget store investeringer i sikker infrastruktur, siger Joe McGrath.
- Vi har bygget infrastrukturen for alle de amerikanske lufthavne efter 11. september, og Unisys arbejder også sammen med de amerikanske havnemyndigheder om beskyttelse af havne. Hertil kommer, at vi har opbygget pilotsystemer, der ser på hele sårbarheden for den globale forsyningskæde af varer, toldbehandling, ordrekontrol og risikohåndtering, siger Joe McGrath.
Sikkerhed vil vokse
Disse erfaringer skal nu bruges over for flere myndigheder, men også eksporteres til Europa.
- USA er kommet først på dette område, men Europa vil følge trop. Ifølge flere kilder er et af de mest følsomme områder containertrafik, der står for 80 procent af al fragt i verden, siger Joe McGrath.
Han understreger, at Unisys skal opfattes som leverandør af alle former for sikkerhedsløsninger og ikke bare som en leverandør af it-sikkerhed. Det er helt i tråd med den strategi, som hans forgænger Larry Weinbach lagde for Unisys.
- Jeg tror, at i den nære fremtid, vil sikkerhed - ikke kun cybersikkerhed, blive et meget stort område. Området forventes at vokse med omkring 20 procent om året, og i 2010 vil der være en omsætning på 86 milliarder kroner. Jeg siger ikke andet, end hvad Larry sagde, men vi tager hans succes inden for sikkerhedsområdet og bringer det ud af regeringskontorerne i USA til andre regeringskontorer rundt om i verden og til den kommercielle sektor, siger Joe McGrath.
Stabilt serversalg
I dag kommer 80 procent af omsætningen i Unisys fra service og 20 procent fra teknologi, men Joe McGrath afviser, at der bliver skåret yderligere i hardwareforretningen. Han erkender dog, at firmaet ikke skal vente den store vækst inden for Unisys' egne lukkede systemer.
- Vores hardwaresalg har faktisk haft et strålende år. Det endelige tal er ikke klar endnu. Den del af vores forretning er blevet forecastet til at gå ned, men har faktisk været meget stabil for os, siger Joe McGrath.
- Jeg forventer ikke vækst i vores proprietære produktrække, men nok inden for det, vi kalder open systems, Linux og Microsoft high end system servers. Men der, hvor den helt store vækst vil komme for Unisys, er inden for services, systemintegration og outsourcing, siger han.
Joe McGrath starter i sit nye job den første januar, og Larry Weinbach fortsætter som formand for bestyrelsen.

Billedtekst:
- Sikkerhed vil bliver et meget stort forretningsområde - og det er ikke kun cybersikkerhed, siger den nye topchef for Unisys, Joe McGrath, der vil bruge sin nye position til at gøre Unisys til den foretrukne sikkerhedsleverandør for både regeringer og store virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere