Falske cpu'er i butikkerne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 17. december 2004.


Datatelpartner i Valby har opdaget, at en cpu, der ligner en AMD XP 3200+, i virkeligheden er en overklokket XP 2500+, der langtfra er så driftsikker som originalen.
CPU-FUP Falske AMD-cpu'er er i omløb på det danske marked. Det måtte Datatelpartneren i Valby, Thomas Frimand, erkende, da en rasende kunde fra Helsingør kom med den falske chip.
- Det er ikke til at se, hvis man ikke ved det. De er relabelled og det hele, siger han.
Det, han har solgt som en AMD Athlon XP 3200+, er i virkeligheden en AMD Athlon XP 2500+, der er omloddet, så hastigheden på cpu'en er blevet den samme som XP 3200+. Ifølge Thomas Frimand betyder overklokningen imidlertid, at cpu'en er ustabil.
Thomas Frimand fortæller, han har købt de famøse cpu'er fra Plug & Play på Avedøre Holme ved København. Her afviser selskabets salgsdirektør, Mahmoud Ibrahim, der kalder sig Zaki, først at kende til salget af cpu'erne til Datatelpartneren, men indrømmer dog, at han er blevet bekendt med, at der er falske chips i omløb.
- Jeg har sat min indkøber til at undersøge sagen, men det er det første eksempel på, at der er tale om falske cpu'er, siger Zaki.
Han bekræfter også, at han er blevet kontaktet af Datatelpartner, der nu alligevel viser sig at være storkunde hos Plug & Play. Han oplyser, at han vil modtage de falske cpu'er fra Datatelpartner senere på dagen.
Han lover desuden, at hvis der er tale om falske cpu'er, og stammer de fra Plug & Play, vil han erstatte købene.
- Men Datatelpartner kan jo ikke bevise, at de har købt cpu'erne af mig, påpeger Zaki.
Rystet forhandler
Thomas Frimand fra Datatelpartner er rystet over, at Zaki ikke stoler på hans oplysninger og oplyser i øvrigt, at prisen for de indkøbte cpu'er har været den samme, som han normalt betaler for cpu'er:
- Jeg ville jo ikke gå til pressen, hvis jeg havde købt dem alt for billigt. Så havde jeg jo været i ond tro.
De falske XP 3200+ cpu'er har en grøn farveklat mindre end en millimeter, der hvor overlodningen er foretaget. Farveklatten kan ses i området omkring mærket "L3" og varierer en ganske lille smule fra originalfarven, men ellers er cpu'en udstyret med den normale label fra AMD for en XP 3200+ cpu.
Zaki fra Plug & Play oplyser, at cpu'erne er indkøbt i Hongkong.
- Vi køber chips for millioner hele tiden, så vi kan ikke kontrollere det hele, forklarer han.

Billedtekst:
Direktør i Datatelpartner Thomas Frimand med en plade med de falske AMD XP 3200+ cpu'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere