Fremtidsdimser en masse

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. december 2004.


Under mottoet "Den nye møntfod er tid" præsenterede trendshoppen NEXT2004 fremtidens it-berigede opfindelser, koncepter og produkter i sidste uge.

Uanset alder, smag og størrelse af pengepung, bød Trendshoppen på Base Camp i København, på masser af ting at røre ved, lytte til og se på. Konferencen, der var arrangeret af Innovation Lab i samarbejde med Hovedstadens Udviklingsråd, Nordic Interactive og Dagbladet Børsen, viste et bud på, hvad fremtiden måske vil bringe, når design og it smelter sammen. I løbet af de to dage, trendshoppen varede, var der både internationale indlægsholdere til at berette om deres fremsyn på en it-beriget fremtid, og en sideløbende udstilling af diverse installationer, prototyper og produkter.
Tonen blev slået an umiddelbart inden for dørene til de gamle lagerhaller. Her var både økologisk computerudstyr i træ, og det præmierede interaktive gulv iFloor, der normalt skal opmuntre brugerne til at kommunikere, men i dagens anledning fungerede som opslagstavle og oversigtskort. Og hvis turen rundt til alt fra interaktive puder, der kan tilbyde globalt, socialt samvær via trådløst internet over interaktivt computer-kampsportsspil til Smartcards med fingeraftryksgenkendelse og 3D-biometrisk adgangskontrol blev for lang, var fremtidens køretøj, Segway, også til stede - et avanceret løbehjul med gyroskopteknologi.

Fremtidens fremtids-teknologi bliver vist frem igen næste år ved NEXT2005, lover Mads Thimmer, medstifter af Innovation Lab i Århus.
- Jeg tror, vi bevæger os længere og længere væk fra illusionen om at skulle digitalisere virkeligheden. It bevæger sig imod at blive håndterbart og simpelt. Det bliver design, der bruger it, og ikke omvendt. Teknologien skal skabe mening og gøre vores tid mere værd, siger han og viser et kukur, der i stedet for en fugl spytter nyheder ud hvert kvarter.

Billedtekst:
epoker Udstillingen havde fire områder, Ideas, Create, More og Time. Hver især bygget op efter en epoke i et menneskeliv.

Billedtekst:
samarbejde Collabolla er udviklet på Interaction Design Institute Ivrea i Italien. På hver sin hoppebold skal to mennesker i fællesskab styre Pac Man. Den ene skal hoppe frem og tilbage, den anden fra side til side. Kroppens bevægelser overføres til storskærmen, oste spises og spøgelser undgås.

Billedtekst:
tyndt Watchpaper fra Tyskland er et ur printet på almindeligt papir. Det er fuldt funktionsdygtigt og består af et LED display, der styres af en lille chip. En varmefølsom overflade gør, at tallene glider over i hinanden på en varm og organisk måde. Uret er designet til kun at være synligt, når det bliver bedt om det. Overfladen kan for eksempel ændres til at vise et fotografi i stedet.

Billedtekst:
fjæs Danske Guardia viste et forslag til 3D-biometrisk adgangskontrol. Systemet benytter en kombination af foto-teknologi og avancerede biometriske 3D-algoritmer. Slutresultatet er en 3D-model, der kan bruges til at identificere ansigters unikke kendetegn, både med hensyn til geometri og tekstur. Desuden tages et infrarødt billede, der viser ansigtets varmeprofil.
Prototypen skal testes i en bank fra 1. januar.
• fotos: Morten Fauerby

Boks:
distancekram Interactive Pillows fra Sverige gør det muligt at kommunikere ved hjælp af trådløst internet. Pudernes indsyede tråde registrerer ændringer i struktur, når puderne eksempelvis krammes, og det mønster, der derved opstår, kan transmitteres videre. Hvis den ene pudes ejermand savner sin hjertens kære, kan vedkommende kramme sin pude, og den, der savnes, vil se sin pude reagere. Også selvom de to befinder sig på hver sin side af jordkloden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere