Oracle holder kortene tæt til kroppen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. december 2004.


Oracles fjendtlige overtagelsesforsøg af konkurrenten PeopleSoft kom til at præge Oracle OpenWorld-konferencen. Oracle ville hellere tale om nye produkter.

San Francisco: Oracles topchef Charles Philips undgik kontroversielle emner, såsom virksomhedens fjendtlige overtagelsesforsøg af konkurrenten PeopleSoft, da han i denne uge åbnede Oracles årlige OpenWorld-konference.
Han brugte i stedet tiden på at fortælle de 25.000 fremmødte om Oracles fremtidsvision, der består af fuldt integrerede it-systemer, hvor kodeordet er information.
- Vores kernekompetencer handler om information. Information er vores strategi. Det handler ikke så meget om teknik, som det handler om bevidst informationsstrategi, sagde Philips.
Men lige meget hvor længe Oracle-chefen talte om information og fremtidsvisioner, kunne han ikke aflede opmærksomheden fra PeopleSoft-sagen, som fylder meget i bevidstheden hos konferencens deltagere.
Det viste sig blandt andet på pressemødet, som fulgte i kølvandet på Oracle-chefens åbningstale. Her kredsede de fleste spørgsmål om PeopleSoft. De af konferencens deltagere, som havde håbet, at Charles Philips ville benytte chancen til at bringe nyt på gaden i sagen, blev dog skuffede.
Han gentog, at Oracle befinder sig i en venteposition, indtil dommer Leo Strine fra Delaware finder ud af, om PeopleSoft anti-overtagelsesforsøg er på den rigtige side af loven eller ej.

PeopleSofts ledelse har taget en såkaldt giftpille - en klausul som tvinger en køber - altså Oracle - til at betale store dividender til aktionærer og kunder - i brug, da ledelsen mener, at PeopleSoft bliver solgt for mindre, end det er værd.
- Dette er den første handel af den slags i historien, så vi er banebrydende på det jurdiske område hver gang, der kommer en ny udvikling i sagen. Derfor afventer vi i øjeblikket rettens afgørelse, siger Philips.
Han afviste at svare på, hvor stor en del af PeopleSofts ansatte som kan regne med at have et arbejde efter en eventuel handel. Han slog dog fast, at han var sikker på, at PeopleSofts dygtigste udviklere garanteret ser frem til at udvikle Oracle-produkter i nærmeste fremtid.
Charles Philips' fokus på informaton og nye produkter blev fulgt op af en af Oracles nærmeste partnere - hardware-producenten HP - som sendte selskabets administrerende direktør Carly Fiorina på talerstolen efter Philips.
- Flere mennesker vil have adgang til mere information, og de vil ikke finde sig i at blive begrænset af teknologi, sted eller tidspunkt, sagde hun.
Det medfører blandt andet, at båndene mellem de to selskaber bliver endnu tættere, da HP-hardware og Oracle-software fremover skal sælges i fælles pakker gennem amerikanske forhandlere og distributører.
Oracle benyttede også konferencen til at præsentere et nyt samarbejde med Dell, Intel, Red Hat og Novell. Samarbejdet bliver kaldt "Architecture of the Future", og det betyder blandt andet, at it-selskaberne holder seminarer i 14 byer i Nordamerika, Europa og Asien fra begyndelsen af januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere