Cybercom jagter dansk Microsoft-partner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 10. december 2004.


Den danske afdeling af det svenske, børsnoterede it-systemhus Cybercom er på jagt efter lokal Microsoft-partner. Et opkøb vil være det mest naturlige, siger selskabets danske direktør, Peter Keller-Andreasen.
OPKØB Hvis man er et stærkt, fagligt velfunderet Microsofthus, kan man godt støve profilbrochurerne af og se frem til at få besøg af administrerende direktør i svenske Cybercoms danske afdeling, Peter Keller-Andreasen. Han er netop i gang med at undersøge det danske Microsoft-landskab for at finde fagligt velfunderede virksomheder, der kunne tænke sig at komme ind under børsnoterede Cybercoms beskyttende vinger.
- Vores succes har været en meget stærk fokusering på J2EE og Oracle, og spørgsmålet er, om vi skal Microsoft-vejen, da mange af vores kunder har begge dele, siger han.
Netop den stærke forankring udelukker, at Cybercom selv opbygger forretningsområdet.
- Det vil ikke være en organisk vækst ud af vores eksisterende forretning, men et opkøb, som så som separat enhed kan dække den del af markedet, så man ikke ødelægger en stærk kultur, hverken det ene eller det andet sted, siger direktøren.
Stærke på .Net
Peter Keller-Andreasen forestiller sig, at der er tale om en fagligt stærkt velfunderet konsulentvirksomhed med fokus på salg af løsninger baseret på Microsoft-teknologi. Størrelse: minimum 20 ansatte:
- Det skal være et firma i den tunge del af løsnings- og integrationsverdenen. Hvor vi lever i den tunge del af J2EE-verdenen, så lever de i den tunge del af Microsoft .Net-verdenen.
Men Microsoft er ikke det eneste område, hvor Cybercom gerne vil udvide forretningen.
- Et andet ben kunne være Oracles eBusiness Suite. Vi er ret stærke på Oracles database, og vi kan se, at vi gør meget godt for Oracle eBusiness-kunder. Der kunne vi godt tænke os at gøre noget på eBusiness-siden, og det hop kan nok også kun foretages med et opkøb, siger Peter Keller-Andreasen.
Ingen bekymring
Opkøb har tidligere stået på agendaen for Cybercom i Danmark. Sidste år købte selskabet Java House med seks ansatte, og nu er planerne lagt for yderligere opkøb.
- Vi er et børsnoteret selskab, så vi har midlerne til at gøre det her, og hvis vi ikke har dem, kan vi få dem, siger direktøren.
Den seneste tids udmeldinger om svigtende indtjening hos Microsoft-partnere gør ikke Peter Keller-Andreasen bekymret for de forretningsmæssige muligheder ved et kommende køb.
- Hvis det er et selskab med tung kompetence, så er der et behov for at løse kundernes opgaver og lave de rigtige løsninger. Det har vi selv gjort på Java-siden, også i de tider, der har været hårde, siger han.
Og det er gået stærkt i Cybercom de seneste år. I øjeblikket er antallet af medarbejdere 32, og væksten har de seneste år ligget på mellem 15 og 20 procent oplyser Peter Keller-Andreasen, så der er meget på spil, når et nyt selskab skal fusioneres på plads.
- Det er ikke noget, vi gør for enhver pris. Et forkert opkøb er en let måde at ødelægge en succes på. Så det vil vi ikke gøre, siger han.
Cybercomdirektøren forventer at kunne melde om de strategiske opkøb i andet halvår af 2005.

Billedtekst:
- Det er ikke noget, vi gør for enhver pris. Et forkert opkøb er en let måde at ødelægge en succes på. Så det vil vi ikke gøre, fortæller den administrerende direktør i Cybercom Danmark, Peter Keller-Andreasen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere