Jeg er så glad for min cykel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. november 2004.


pedalkraft: Det lille konsulenthus Facteo håber på succes med konceptet "de grønne konsulenter". Et koncept, der frem for alt kræver gode lårmuskler hos medarbejderen.

De fleste forbinder konsulenter med skarpe jakkesæt og store firmabiler. Cykelhjelm og mountainbikes ligger længere nede på associationslisten. Ikke desto mindre er de tohjulede en stor del af hverdagen for it-konsulenterne hos Facteo. Siden maj 2004 har konsulenthusets medarbejdere stillet de firhjulede forurenere i garagen. Selskabets 35 kunder nås med pedalkraft og offentlig transport, og Facteo vælger på den konto at kalde sig for landets første grønne konsulenter. Ifølge partner Martin Birch var der to ting, der motiverede til konceptet.
- Kunderne er ikke vilde med gebyrer af nogen art, og kørselsgebyret, hvor man ikke får noget håndfast for pengene, er absolut ingen undtagelse.
Men det var især konsulenthusets placering midt i København, der lagde kimen til ideen.
- Vi blev mere og mere irriterede over, at det aldrig er til at parkere, og at det generelt er håbløst at komme frem og tilbage i bil, hvis man har kontor i hovedstaden. Så vi stak hovederne sammen, skrottede bilerne og blev til de grønne konsulenter. Det er godt for miljøet, godt for vores kunder og godt for os, siger en tilfreds Martin Birch.
Cola-uafhængige
Facteo har fokus på især hovedstadsområdets små og mellemstore virksomheder. Direktøren beskriver kunderne som virksomheder, der har brug for lidt af det hele inden for it. Facteo er specialiseret i open source, web- og sikkerhedsløsninger. Selskabet har foreløbig tre ansatte, og Muppet-frøen Kermits sang om, hvor hårdt det er at være grøn, preller af her.
Efter en kort ahem... "indkøringsperiode" har alle ifølge Martin Birch taget cykel-ideen til sig.
- De er stadig så unge og uspolerede, at de ikke har noget imod lidt frisk luft, og de bliver gladere og i bedre form i stedet for usunde og afhængige af cola, siger han.
Men hvad siger kunderne til, at konsulenterne ruller op til døren på en Raleigh i stedet for bag rattet på en Rover?
- Kunderne synes, konceptet er en god ide, og de sparer penge på kørselsgebyret. Når solen skinner, er der ikke nogen, der lægger mærke til det, men når det øser ned, og vores konsulenter dukker op og er lidt fugtige, så kommer de anerkendende nik.
Selvom det ligger i overvejelserne at udvide det grønne koncept til andre dele af forretningen, er det endnu ikke kommet videre end til skrotningen af bilerne, og der er intet religiøst forhold til el-sparepærer eller genbrugsprinterpapir i selskabet.
- Det grønne koncept er en del af det, vi står for, men vi er ikke blevet fanatiske. Der er heller ikke nogen grund til at spille mere hellig end højst nødvendigt. Hvis alle vores kunder lå på Møn, tror jeg ikke de grønne konsulenter var blevet en realitet.

Billedtekst:
Kunderne siger ikke noget til, at Martin Birch og hans kolleger ruller op til døren på en Raleigh i stedet for i en Rover.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere