Infrastrukturen skal forudse forandringer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. oktober 2004.


De forsamlede it-chefer på Citrix' brugerkonference iForum sukkede længselsfuldt. Selskabets topchef Mark Templeton stillede dem i udsigt, at de fremover skal kunne gøre forandringer mulige frem for som i dag at være dem, der fortæller, hvad der ikke kan lade sig gøre.
Citrix iForum
Der gik et kollektivt, længselsfuldt suk gennem forsamlingen på Citrix' brugerkonference iForum i Orlando, Florida, Det var tydeligt, at det, som Citrix' topchef Mark Templeton stillede de cirka 3.000 deltagere, som typisk repræsenterer it-afdelinger i større virksomheder, i udsigt udtrykker et dybt ønske:
- It-afdelingen skal tilbage i rollen som den, der gør de nødvendige forandringer mulige. Den har alt for længe måttet sætte grænserne for, hvad der kan lade sig gøre. Når virksomhedsledelserne spørger, om et nyt tiltag kan lade sig gøre, skal I kunne svare: Ja, vi har forudset denne type ændringer i planlægningen af it-infrastrukturen, sagde han.
Mark Templeton viste en række nye enheder, der endnu ikke er kommet på markedet: En micro-pc på størrelse med en flad cigaræske, en IP-telefon til at sætte i computerens USB-port, en tablet-pc med WiFi-forbindelse.
- Enheder som disse dukker snart op på jeres virksomheders netværk. Har I en access-strategi, der gør det muligt at koble dem på? spurgte Citrix-topchefen de forsamlede it-chefer.

Skift enhed uden tårer
Citrix benyttede blandt andet denne brugerkonference til at slå sit begreb smooth roaming fast, som for eksempel skal gøre det muligt så at sige at parkere de aktiviteter, man er i gang med på en lommecomputer med WiFi-forbindelse eller på en af de mere avancerede mobiltelefoner via GPRS, for så at genoptage aktiviteterne med nogle få klik på for eksempel en bærbar computer.
- Access-infrastrukturen skal være i stand til både at tilpasse applikationerne til den enhed, som brugeren benytter i den givne situation, og at håndhæve it-afdelingens og brugerens egne regler for, hvad der skal kunne lade sig gøre over denne type forbindelse. Samtidig skal systemet tage højde for, at radiobaserede net er ustabile og være i stand til at genoptage aktiviteten efter en afbrydelse, sagde Senior Product Manager Paul Burke fra Citrix' Mobility Division.

Løsningsafdelingen
Vi står ifølge Citrix kun ved begyndelsen.
- Det er først nu, at disse enheder får tilstrækkelig processor-kapacitet, batteri-levetid og skærmopløsning til at kunne opfylde professionelle behov, sagde Paul Burke.
Det er først og fremmest muligheden for at få indtryk af, hvor ikke bare Citrix, men også partnere som Microsoft, HP og IBM er på vej hen, der fik en infrastrukturarkitekt som Claus Nybro Holm-Jensen fra Arla til at deltage i Citrix Iforum.
- Vores opgave er at lette anvendelsen af infrastrukturen for brugerne, så de kan blive mere effektive, og vi kunne netop godt tænke os at have en infrastruktur, der tager højde for de ønsker, topledelsen og brugerne har i fremtiden. Som ansvarlige for infrastrukturen hører vi altid om problemerne og sjældent om de positive oplevelser. Vi vil gerne være dem, der gør forbedringer mulige, sagde han.

Billedtekst:
- Er I klar til at koble nye enheder som denne på jeres infrastruktur, spurgte Citrix-topchef Mark Templeton it-cheferne på selskabets brugerkonference, der blev holdt 4. - 7. oktober i Florida.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere