StorageTek buldrer frem

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. september 2004.


Når mængden af data i virksomheden på det nærmeste eksploderer, skal der fokuseres på, hvordan data håndteres. Det er ikke nok kun at satse på hardware og software, og netop det ændrede fokus har bragt StorageTek i front.

Ifølge administrerende direktør Nils Kierkegaard er storage management en it-disciplin, man fremover ikke kan komme uden om.
- Før i tiden, hvor it mest af alt var et hjælpemiddel i virksomheder, handlede det kun om at have rigeligt med kapacitet, så man kunne gemme alt, men i dag er det ikke længere nok. Virksomhederne er nødt til at behandle deres data i forhold til deres værdi, og hvor meget de bliver brugt, siger Nils Kierkegaard.
StorageTek analyserer håndtering af data, og sæger totalløsninger, der indeholder implementering af både software og hardware.
I 2002 forudsagde Charles Abrams, der er forskningsdirektør for analyseinstituttet Gartner, at verden i 2004 ville drukne i informationer. StorageTeks egne undersøgelser har vist, at datamængden i virksomheder stiger med op til 70 procent pr. år, men at kun 10 procent af den datamængde reelt bliver brugt løbende.
- Det er vores vurdering, at der i virksomhederne foregår 10 gange så meget datatransmission, som det er nødvendigt. Vi hjælper med at rekonstruere virksomhedens it-infrastruktur, siger han.
Kernekompetence
Inden for de seneste år har den primære udfordring for StorageTek været udbygning af konsulentsiden, og virksomheden satser på at kunne fungere som bindeled mellem virksomheders forretningsenhed og it-afdelingen.
- De enkelte virksomheders egne eksperter favner måske netop kun deres eget område, hvor vi kan dække det forretningsmæssige såvel som datahåndteringen, siger Nils Kierkegaard.
Regnskabstallene, der har placeret StorageTek på førstepladsen i kategorien Hardware - Server & storage, giver ikke det helt korrekte billede af virksomheden. Den danske afdeling er en del af en større paraplyorganisation, med det amerikanske moderselskab i spidsen, og arbejder på kommissionær-basis. Virksomheden får en procentdel af salget i stedet for det hele. De reelle regnskabstal er derfor betydeligt bedre. Ifølge StorageTek selv omsatte virksomheden i Danmark i 2003 for 167 millioner kroner og blev derved det StorageTek-selskab i Europa, Mellemøsten og Afrika, der opnåede den største fremgang i omsætningen i 2003. Analysefirmaet IDC vurderer, at de er Danmarks største, når det kommer til tapestorage, og ifølge Nils Kierkegaard, er virksomheden blandt landets tre største, hvis man ser på storage-markedet generelt. Et marked hvor de blandt andet konkurrerer med virksomheder som Hitachi, EMC, IBM og HP.
Men det er ikke kun StorageTek Danmark, der har succes. Internationalt er StorageTek for tredje år i træk blevet kåret til most admired company af finansmagasinet Fortune i kategorien computer peripherals.

Billedtekst: StorageTek SL8500, som kan rumme op til 2.048 drev.

Toptekst: Tænk på nytteværdien
- Mange virksomheder bruger deres penge forkert, når det kommer til storage. Hver gang en virksomhed bruger en krone på systemer, altså hardware og software, så betyder det, at de skal bruge fire til fem kroner på data management, altså håndtering af informationerne, mener StorageTeks Nils Kierkegaard, som mener, at virksomhederne i stedet bør vurdere informationernes værdi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere