Intelligent søgesystem med grid

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. maj 2004.


HP har bygget grid og lagringsteknologi sammen til et intelligent lagringssystem med indbygget søgemaskine. Super løsning til alle med et par millioner dokumenter eller e-post.

Lagrings-grid
Lagringssystemer med en virtuel bibliotekar på hver storagehylde til at holde rede på informationerne er realiteterne bag HP's nyeste tiltag inden for grid-teknologi.
Det giver lynhurtige søgninger, idet teknologien kan sammenlignes med et leksikon med søgeintelligens indbygget i alle artikler.
Dermed kan der søges i alle artikler samtidig, i stedet for at hele leksikonet skal læses i gennem.
De intelligente og virtuelle bibliotekarer er i virkeligheden et grid-system. Netop grid er et af it-branchens nyeste "buzzwords", men indtil nu har der ikke været nogen, der har været i stand til at komme med kommercielle applikationer, hvor teknologien har kunnet bruges til noget som helst.

Rationalisering
HP StorageWorks Reference Information Storage System (RISS) flytter dog grænser i denne sammenhæng. RISS er et lagringssystem, der er opdelt i celler. Hver celle har en Intel-server tilknyttet, der konstant indekserer og kategoriserer informationen i den enkelte lagringscelle.
Jo flere celler, et system består af, jo hurtigere sker søgningerne. Systemet kan i dag klare løse dokumenter og e-post, men ikke databaser. HP har samarbejdet med et flok partnere om at integrere RISS med deres løsninger.
Det betyder, at for eksempel dokumentstyringsystemer fra en af disse partnere kan opgraderes med hurtige søgninger, uden der skal bruges ekstra serverkapacitet.
Desuden mener HP, at teknologien kan bruges til at rationalisere og kategorisere de gemte dokumenter.
Det kunne i sin enkleste form betyde, at man fjernede dubletter af dokumenter, eller at alle dokumenter løbende blev opgraderet med hensyn til tekstbehandlingsformat.

Boks: Grid - dagens luftigste it-definition
Teknologien stammer fra det, der kaldes massivt parallelle systemer. Det går ud på, at nogle beregningsopgaver er nemme at splitte op i små stykker, hvor disse delopgaver alle opererer på deres egne uafhængige data.
Det kan for eksempel være analyser af gener (billedet), simuleringsopgaver, styrkeberegninger af mekaniske konstruktioner med mere. Det betyder videre, at man kan sætte en stor flok computere til at regne deludgaver ud på en gang. Jo flere computere der bliver kastet efter opgaven, jo hurtigere går det. Strengt taget er et grid også et klyngesystem, omend et specialiseret klyngesystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere